Af Webstud/AS - 05/11-16 16:22

Stephanie blev diskrimineret i fitness - se hendes geniale svarStephanie blev diskrimineret i fitness - se hendes geniale svar

En amerikansk studerende kommer med en opfordring til alle der træner i fitnesscentre. Døm ikke en bog på dens omslag.

storybild

Stephanie og kæresten Chris er et muskuløst par, og det har affødt negative reaktioner i det lokale fitnesscenter. Nu svarer Stephanie igen, og opfordrer folk til ikke at dømme hinanden.

Opfordringen sker på Facebook, og her har Stephanie fået 90.000 likes, 43.000 delinger og 4.000 kommentarer på sit opslag, der har det overordnede budskab ‘døm ikke en bog på dens omslag’.

Efterlønner må ikke hjælpe gratis: Helt uforståeligt
Efterlønner må ikke hjælpe gratis: Helt uforståeligt

Stephanie oplevede at blive dømt på sin muskuløse krop, og det faktum at hun ofte gik rundt med sit træningsbælte. Hvad folk ikke vidste var, at hun netop havde undergået en rygoperation, og derfor skulle støtte ryggen med bæltet.

Nikita Klæstrup og Twerk Queen passet op i fitnesscenter: - Jeg var i chok
Nikita Klæstrup og Twerk Queen passet op i fitnesscenter: - Jeg var i chok

Hendes oplevelser med folks dømmende attitude har fået hende til at komme med en række eksempler på andre fitness-typer, der også kan opleve at blive diskrimineret på deres udseende.

- Da Chris og jeg startede med at styrketræne, blev vi bedømt som 'hardcore'. Nogen omtalte os endda på Facebook som 'det pumpede par' og 'dem, der tror, at de er for seje, fordi går rundt med deres træningsbælter på hele tiden'. Det her var omkring to måneder efter min rygoperation, og ja, jeg havde mit træningsbælte på hele tiden under træning for at støtte min ryg.

Alexia blev fotograferet i badet i fitness: - Har aldrig følt mig så krænket
Alexia blev fotograferet i badet i fitness: - Har aldrig følt mig så krænket

Sådan starter Stephanie sit opslag med sin egen historie, og fortsætter på vegne af hendes medmennesker

- Min pointe er, at alle bliver dømt. Folk er ligeglade med, hvor du kommer fra, eller hvorfor du gør de ting, du gør.

- Ham den overvægtige? Flere dømmer ham på grund af hans vægt, men de færreste ved, at han allerede har tabt 45 kg og vendt sit liv på hovedet.

- Ham med de tynde ben? Han har fået syv knæoperationer og forsøger i øjeblikket at styrke sine ben. Det er en lang og svær proces.

Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...
Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...

- Den tynde pige, som du synes 'virkelig er nødt til at spise noget'? Hun er faktisk meget bevidst om sin tynde krop og har prøvet at tage på, men hendes stofskifte er super højt.

- Ham drengen, der følger efter dig og kigger på alt, hvad du gør? Han ser op til dig og vil gerne lære af, hvordan du træner. Han er bare bange for at gå hen og spørge dig.

- Pigen, der er i virkelig dårlig form? Hun skulle forberede sig selv psykisk på at gå ind vægtrummet, fordi hun var skrækslagen for, om folk ville dømme hende. Hun ved aldrig helt, om hun laver øvelserne rigtigt, men hun er for bange for at spørge nogen om råd.

Fitness-centre i priskrig: Så billig bliver din træning
Fitness-centre i priskrig: Så billig bliver din træning

- Ham den pumpede fyr, som du synes spiller lidt for smart? Han voksede op i fattigdom, og træningen var han eneste alternativ til stoffer og alkohol. Han spiller ikke smart - han er bare fokuseret.

- Hende kvinden, som bruger alt for lang tid med det udstyr, som du gerne vil bruge? Hun er enlig mor. Hun er udmattet af at passe to jobs og opfostre tre børn. Hun forsøger at presse sig selv til at gennemføre sin træning, men hun har brug for lidt ekstra hvile mellem øvelserne.

Twerk Queen har fået nok af unge drenges chikane: Jeg ringer til deres forældre!
Twerk Queen har fået nok af unge drenges chikane: Jeg ringer til deres forældre!

- Den gamle mand, der laver underlige øvelser og snakker for meget? Han besluttede sig for at melde sig ind for at holde sig aktiv og være social, efter at hans kone døde sidste år. At tale med dig redder hans dag og har hjulpet ham gennem hans depression.

- Der er mere i folk, end det du ser. I stedet for at drage forhastede konklusioner eller at dømme folk bør stoppe op et øjeblik og overveje andres perspektiv. Du skal ikke dømme en bog på omslaget.'


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx