26/04-14 18:10

Wammen kræver kidnappet dansker frigivetWammen kræver kidnappet dansker frigivet

OSCE forhandler med dem, der har kidnappet OSCE's observatører, oplyser forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

storybild

OSCE forhandler med dem, der har kidnappet OSCE's observatører, oplyser forsvarsminister Nicolai Wammen (S). (Billede: Polfoto)

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) kræver, at kidnapperne i Ukraine straks løslader de observatører, heraf en dansker, fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), der er tilbageholdt i det østlige Ukraine nær byen Slavjansk.

Forsvaret arbejder på at få frigivet OSCE-observatører
Forsvaret arbejder på at få frigivet OSCE-observatører

- OSCE er aktivt gået ind i forhandlinger med de folk, som har tilbageholdt OSCE-observatørerne. Jeg bakker naturligvis op om OSCE's bestræbelser.

- Det er selvsagt helt uacceptabelt, at observatørerne er blevet holdt tilbage. Gruppen bør hurtigst muligt sættes fri igen, siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse

Sammen med syv repræsentanter fra OSCE samt fem ukrainske officerer blev den danske observatør fredag kidnappet af bevæbnede separatister.

Dansker savnes under OSCE-mission i Ukraine
Dansker savnes under OSCE-mission i Ukraine

Den lokale oprørsleder og selvudnævnte borgmester for separatisterne i Slavjansk, Vjatjeslav Ponomarjov, har bekræftet, at OSCE-gruppen er tilbageholdt. Han har anklaget observatørerne for at være spioner for Nato, skriver nyhedsbureauet AFP.

Efter tilfangetagelsen har de prorussiske oprørere ikke lagt skjul på, hvem de har kidnappet. I en YouTube-video fremvises identitetskortene på blandt andre den danske observatør.

- Vi har en formodning om, at det er helt almindelige efterretningsfolk, der har udført deres efterretningsarbejde på vores territorium, siger Ponomarjov i videoen på YouTube.

Oprørere i Østukraine: OSCE-folk er spioner for Nato
Oprørere i Østukraine: OSCE-folk er spioner for Nato

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) understreger, at den danske regering arbejder utrætteligt på at få frigivet observatørerne.

- Vi arbejder på højtryk og er i tæt kontakt med blandt andet OSCE, Tyskland og andre berørte lande i vore bestræbelser på hurtigst muligt at få observatørerne fri igen. Det er vigtigt, at OSCE's arbejde i Ukraine respekteres, siger Nicolai Wammen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx