Af Niels Pedersen - 25/01-18 21:11

Se billederne: Bjørne fik brandsår under poterne - så fik lægerne en god idéSe billederne: Bjørne fik brandsår under poterne - så fik lægerne en god idé

Tænk, at det virker på bjørne.

storybild

Denne bjørn modtog behandling efter at have brændt sine poter under en skovbrænd i den amerikanske delstat Californien. (Billede: Scanpix)

To vilde bjørne fik alvorlige brandsår på deres poter under en skovbrand i Californien i december. Men heldigvis kom de under kyndig behandling hos dyrlæger på University of California, som tog alternative metoder i brug for at redde bjørnene.

Det skriver Los Angeles Times.

Redningsarbejdere fandt de to bjørne og en fem måneder gammel puma og indleverede dem hos dyrlægerne Davis Veterinary Medical Teaching Hospital, som hører under universitetet.

Her gik dyrlægerne under ledelse af Jamie Peyton i gang med at behandle dyrene for brandskaderne blandt andet ved at vikle deres poter ind i fiskeskind, som ifølge nye undersøgelser hjælper med at få sår til at hele. I behandlingen af brandsår hos mennesker bruger lægerne til sammenligning typisk transplanteret menneske- eller svinehud.

Nærbillede af en bjørnepote, som er viklet ind i fiskeskind. (Billede: Scanpix)

Der blev også brug akupunktur og andre alternative behandlingsformer på de sårede dyr - efter at de var blevet bedøvet, vel at mærke.

Og behandlingen var en stor succes. Ifølge Jamie Peyton kom de to bjørne hurtigt på benene igen og vandrede rundt i deres bandager.

De to bjørne blev sat ud i naturen igen sidste uge, mens pumaen efter planen sættes fri i denne uge.

En af bjørnene, mens den blev behandlet for brandsårene under poterne. (Billede: Scanpix)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx