Af Ritzau - 25/10-16 17:05; Opdateret: 25/10-16 18:23

Rusland vil holde Aleppos luftrum bombefrit lidt endnuRusland vil holde Aleppos luftrum bombefrit lidt endnu

Ruslands forsvarsministerium siger, at det vil forlænge forbud mod luftangreb i Aleppo.

storybild

Den syriske by Aleppo er blevet sønderbombet, men Rusland siger, at et midlertidigt forbud mod luftangreb er forlænget. Arkivfoto (Billede: Reuters/Abdalrhman Ismail)

Rusland er parat til at forlænge et midlertidigt forbud mod at udføre luftangreb mod den syriske by Aleppo.

Det skriver Reuters og det russiske nyhedsbureau Tass, der tirsdag citerer Ruslands regering for oplysningen.

Tidligere på dagen meldte Reuters, at der var tale om en forlængelse på tre timer. Det er dog blevet afvist af forsvarsministeriet. Det er tirsdag aften derfor usikkert, hvor lang tid en pause i luftangrebene vil vare.

Hverken russiske eller syriske kampfly vil være på vingerne over eller omkring Aleppo, meddeler Sergej Rudskoj. Han er talsmand for den russiske hær.

Samtidig peger han på, at det er godt en uge siden, at der er blevet udført luftangreb mod Aleppo.

- Jeg vil gerne henlede opmærksomheden på, at siden 18. oktober har hverken russiske eller syriske kampfly udført flyvninger i en zone på ti kilometer rundt om Aleppo, siger han ifølge Tass.

- Forbuddet mod luftangreb fra det russiske og syriske luftvåben rundt om denne by vil blive forlænget, siger Rudskoj videre.

Udmeldingen strider dog ifølge Reuters imod oplysninger om, at der blev kastet bomber over dele af byen lørdag.

Næsten 500 mennesker er meldt dræbt og flere end 2000 civile såret, siden den syriske regeringshær med støtte fra Rusland indledte en offensiv mod den østlige del af Aleppo.

Oprørere har kontrolleret denne del af den syriske storby siden 2012.

Tidligere har russerne indført, hvad de kalder "en humanitær pause". Den gav civile og oprørere mulighed for at forlade byen. Og en lignende ordning kan komme på tale igen.

- Vi er parat til at indføre flere humanitære pause. Men kun hvis vi har pålidelige oplysninger om, at syge, sårede og civile er klar til at blive evakueret, oplyser forsvarsministeriet ifølge Reuters.

Der er ikke leveret nødhjælp til Aleppo siden 7. juli.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx