Af Ritzau - 17/08-16 07:01; Opdateret: 17/08-16 08:22

Tyrkiet løslader 38.000 fanger og fyrer 2000 politifolkTyrkiet løslader 38.000 fanger og fyrer 2000 politifolk

Også hundredvis af teleansatte er blevet fyret. De beskyldes for at have forbindelser til Fethullah Gülen.

storybild

Den tyrkiske regering har udstedt et dekret, der skal skabe mere plads i landets overfyldte fængsler ved at prøveløslade titusindvis af fanger før tid. (Billede: Reuters/Handout)

Efter sidste måneds mislykkede kupforsøg har regeringen i Tyrkiet onsdag udstedt flere dekreter, som betyder, at tusindvis af politifolk, soldater og ansatte i teleindustrien bliver fyret.

Dekreterne er offentliggjort i tyrkisk statstidende, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I alt er over 2000 politifolk og hundredvis af militærfolk og telemedarbejdere blevet fyret. I forvejen har den tyrkiske regering fritstillet flere tusinde andre i politiet og militæret.

De fyrede bliver beskyldt for at have forbindelser til præsten Fethullah Gülen, som ifølge den tyrkiske regering er hjernen bag det fejlslagne militærkup mod præsident Recep Tayyip Erdogan 15. juli.

Gülen har levet i eksil i USA siden 1999 og benægter enhver indblanding i kupforsøget.

Et andet regeringsdekret udstedt onsdag betyder, at omkring 38.000 fanger i Tyrkiet vil blive løsladt under en særlig overvågningsordning.

Det skriver justitsminister Bekir Bozdag på Twitter.

Dekretet giver fangerne mulighed for at blive prøveløsladt før tid.

Formålet er at skabe mere plads i Tyrkiets overfyldte fængsler. Fængselssystemet er i øjeblikket særligt belastet grundet de titusindvis af mennesker, der er tilbageholdt efter kupforsøget.

Ved tidligere dekreter udstedt under undtagelsestilstanden i Tyrkiet har regeringen allerede beordret tusindvis af privatskoler, velgørenhedsorganisationer og andre institutioner, der mistænkes for at have forbindelser til Gülen, lukket.

Den tre måneder lange undtagelsestilstand i Tyrkiet trådte i kraft 21. juli.

Sideløbende er titusinder af offentligt ansatte blevet suspenderet eller fyret, mens flere end 35.000 mennesker er blevet tilbageholdt.

EU-landene og USA har anklaget Erdogan for under dække af kupforsøget at være i gang med at udrense sine modstandere, så han kan befæste sin position som Tyrkiets ubestridte leder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx