Af Jeppe Pedersen - 27/10-17 20:42

Kvinde opdagede, at hun havde kæmpe gæld: Efter morens død fik hun den tragiske sandhedKvinde opdagede, at hun havde kæmpe gæld: Efter morens død fik hun den tragiske sandhed

En ung kvinde kunne ikke forstå, hvorfor hun havde en enorm gæld. Så fandt hendes far sandheden i en kasse på loftet.

storybild

Den 35-årige Axton Betz-Hamilton har oplevet enhver datters sande mareridt. Hun har tidligere fortalt sin historie til ABC News, men nu uddyber hun sin dybt ulykkelige historie over for Mirror .

Tilbage i 2001, hvor hun stadig var 19 år og jura-studerende, skulle hun ud at finde sit eget sted. Men inden boligkøbet gik igennem, fik hun et brev fra el-selskabet, der krævede et stort depositum, da hun havde en enorm gæld.

Det forstod den unge amerikanske kvinde intet af, da hun kun havde boet hjemme hos forældrene i en lille landsby i Indiana og havde aldrig købt noget luksuriøst. Derfor skrev hun et brev til sin bank og spurgte, hvor galt det stod til.

Da hun fik svaret fra banken, gik hendes verden i stå.

Hun skyldte flere millioner kroner til banken, og der var kun to procent af hele USAs befolkning, der havde større gæld end hende selv - i en alder af bare 19 år.

Grædende og fortvivlet ringede hun til hjem til sin mor, der arbejdede som revisor, og fortalte den triste nyhed.

Her fortalte moderen, hvordan en identitetstyv havde stjålet moderens og faderens identitiet, da Axtons var ni år. Og nu tænkte de, at det samme var sket for hende.

Sammen gik de til politiet, og de begyndte stille og roligt at få slettet den store gæld fra Axtons navn.

Samtidig uddannede Axton sig til at blive jurist med speciale i identitetstyveri for at finde ud af, hvem der kunne finde på at gøre det mod hende selv og hendes forældre.

Leukæmi

Som om Axton ikke havde et hårdt nok liv, blev hendes mor ramt af leukæmi, lige inden Axton selv var færdig med sit speciale på universitetet.

»Jeg havde været forlovet i et stykke tid, men vi skyndte os at blive gift på hospitalet, så min mor kunne nå at opleve det,« siger hun til Mirror.

Moderen døde 36 timer senere. Hun blev kun 66 år.

Chokket

I dagene efter moderens død ryddede faderen op i moderens ting. Her fandt han en kasse, der straks fik ham til at ringe til sin datter.

»Jeg troede, vi havde opdraget dig godt,« sagde han ifølge Mirror til Axton.

Faderen havde fundet en kasse med moderens ting, hvori der også lå et kreditkort i Axtons navn og Axtons fødselsattest.

»Der frøs mit blod til is,« fortæller Axton til Mirror.

Moderen havde trukket en halv million dollar - 3,2 millioner kroner - ud af både faderens og Axtons konti igennem mange år.

Det fik Axton til at se sin mor på en helt ny måde.

»Hvordan kan man sørge over én, som man ikke kender,« spørger Axton ifølge Mirror.

Moderen havde ifølge Mirror levet et dobbeltliv. Og da Axton læste sig igennem moderens Facebook-profil, kunne hun se, at hun havde et hus og en båd i Ohio.

Hun havde altid sagt, at hun blot kørte rundt i landet som freelance-revisor, og derfor havde det altid været naturligt, at moren var væk i noget tid ad gangen.

Da Axton tog til en af moderens gymnasie-genforeninger, fandt hun til sin store forskrækkelse ud af, at ingen kendte moderen.

Den nu 35-årige Axton Betz-Hamilton har i dag fået en normal og sund økonomi, men faderen vil altid være i gæld.

Nu har Axton sin mors urne stående i sit hjem, så hun kan råbe ad hende, hver gang hun bliver sur.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Efter Bayern-rygter: Her er Real...
bt.dk
Dansk modehus med blodrøde tal: Har...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx