Af - 23/12-13 15:38; Opdateret: 23/12-13 15:51

Apotek nægtede hjælp: 14-årig døde på fortovetApotek nægtede hjælp: 14-årig døde på fortovet

En 14-årig pige blev nægtet at få udleveret den medicin, der kunne have redde hende fra at dø på gaden som følge af nøddeallergi.

storybild

Emma Sloan kunne muligvis have overlevet, hvis hun havde fået den livsnødvendige EpiPen-sprøjte på apoteket. (Billede: Polfoto/Facebook)

- Jeg kan ikke få vejret!

Sådan lød det fra 14-årige Emma Sloan, da hun på en restaurant i Dublin ved en fejl havde indtaget en sauce indeholdende nødder - som hun var stærkt allergisk overfor.

Fik nok af juleshopping: Sprang i døden fra 7. sal
Fik nok af juleshopping: Sprang i døden fra 7. sal

Da pigens mor Caroline skyndte sig til et nærliggende apotek med sin datter, blev hun nægtet at få udleveret den livsvigtige EpiPen-medicin, fordi hun ikke havde en recept med. Caroline Sloan var derfor nødt til at tage Emma til hospitalet, men den unge pige døde på vejen.

- Jeg forlod apoteket og vidste, at vi var nødt til at løbe hele vejen til Temple Street Hospital (et par kilometer væk, red.). Men hun nåede kun til hjørnet af Abbey Street, da hun kollapsede. Hun døde på fortovet, siger den grådkvalte mor til avisen Herald.

- En læge kom forbi og prøvede at hjælpe ved at lægge hende i aflåst sideleje. Ambulance og brandfolk arbejdede på hende. Men hun var væk, fortsætter moderen.

Barejer skyder musiker - nægtede at slukke cigaret
Barejer skyder musiker - nægtede at slukke cigaret

Caroline Sloan slår fast, at hun ikke bebrejder restauranten, da der var opsat et skilt med påskriften ‘indeholder nødder’ ved den pågældende sauce. Et faktum som den unge pige overså, og som dermed kostede hende livet. Til gengæld retter moderen sin vrede mod apoteket.

- Jeg er så vred over, at jeg ikke fik udleveret medicinen. Jeg fik besked på at tage Emma til skadestuen. Hun var allergisk overfor nødder og var meget forsigtig. Hvordan kunne en peanut dræbe mit barn?, spørger moderen.

Medarbejderne på apoteket er ifølge Herald blevet beordret til ikke at udtale sig i sagen, men et andet apotek udtaler til avisen, at EpiPen-sprøjten grundet regulationer ikke må sælges uden recept, da den indeholder adrenalin.

Ikke mere jul
Emmas to søstre på henholdsvis to og 20 år var til stede, da hun døde, og det tragiske dødsfald har ikke overraskende sat en stopper for julestemningen hos familien.

- Jeg fjernede vores juletræ i morges. Jeg vil aldrig fejre jul igen, sagde pigernes mor, der har en opfordring til alle andre forældre med allergiske børn:

- Jeg vil appellere til forældre til børn med nødeallergi om at være sikker på, at deres barn altid har en EpiPen på sig, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx