Af Ritzau - 20/07-16 11:55

Volkswagen advarer sine investorer om milliardregningVolkswagen advarer sine investorer om milliardregning

Dieselskandalen har ikke været gratis for Volkswagen, der må komme med en advarsel til sine investorer.

storybild

Volkswagen har fået alvorlige ridser i lakken, og flere kommer til i forbindelse med dieselskandalen. (Billede: Free/Colourbox)

Dieselskandalen, der har plaget Volkswagen siden midten af sidste år, har kastet omkostninger af sig i en grad, så den tyske bilfabrikant nu ekstraordinært må advare sine aktionærer.

Markedets forventninger er nemlig helt anderledes end den virkelighed, selskabet kan se i bøgerne. Det fremgår af en meddelelse, Volkswagen har sendt til den tyske børs.

- Driftsresultatet for Volkswagen er før ekstraordinære udgifter betydeligt højere end markedets forventninger for det første halvår af 2016, skriver Volkswagen, for kort efter at komme til den dårlig nyhed:

- Ekstraordinære omkostninger er på i alt 2,2 milliarder euro, hovedsageligt relateret til juridiske risici i Nordamerika.

Dermed forventer Volkswagen et driftsresultat efter ekstraordinære omkostninger på små 40 milliarder kroner, når de 16,4 milliarder kroner i ekstraordinære omkostninger er trukket fra.

For hele året vil dieselskandalen, hvor Volkswagen i millioner og atter millioner biler har installeret snydeprogrammer, der fuskede med målinger af miljøpåvirkning, have en grum effekt.

- Vi forventer, alt efter den økonomiske udvikling i specielt Sydamerika og Rusland, udviklingen i valutakurser og i lyset af dieselforholdet, at omsætningen vil falde med fem procent i 2016 i forhold til året før, skriver Volkswagen.

Bilfabrikanten står over for potentielt enorme bøder i USA, efter at fuskeriet blev opdaget. Ikke bare kan private sagsøge selskabet for at have købt på falske betingelser, en rækker delstater overvejer at sagsøge selskabet for miljø- og sundhedsskader.

Skandalen fik en overgang investorerne til at frygte for Volkswagens overlevelse. Aktierne i bilfabrikanten er faldet fra 239 euro i foråret 2015 til 134 euro. Et fald på 44 procent.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx