Af Ritzau - 05/05-16 18:15

Skovbrand kan lægge en hel canadisk by i askeSkovbrand kan lægge en hel canadisk by i aske

- Det er som en katastrofefilm fra Hollywood, siger en skolelærer, som først troede brand var et uvejr.

storybild

- Det er som en katastrofefilm fra Hollywood, siger evakuerede fra canadisk skovbrand, som har tvunget tusinder til at søge tilflugt i sportshaller og lejre, hvor der er mangel på både mad og benzin. (Billede: Reuters/Dan Riedlhuber)

Jihan Jones og Kofi Awuah var blandt de første evakuerede, som ankom til et modtagelsescenter i byen Edmonton, efter at 80.000 indbyggere måtte flygte fra oliebyen Fort McMurray, der trues af total ødelæggelse.

Jones, som er skolelærer i Fort McMurray, siger, at hun første gang så, at noget var galt, da hun kiggede ud gennem vinduet i et klasseværelse.

- Alt var begyndt at blive mørkt udenfor, og vi troede først, at et uvejr var på vej. Men så opdagede nogle af børnene flammerne i det fjerne, siger hun til lokale medier.

Kort efter var alle sendt hjem, og hun hentede selv sin lille datter fra en anden skole og kørte hjem til sin mand og to andre børn. Efter at have samlet nogle få ejendele var familien på vej væk fra hele deres tilværelse.

- Det er som en katastrofefilm fra Hollywood, siger hun.

Tusindvis af indbyggere har samlet sig i sportshaller og lejre, hvor der er mangel på både mad og benzin.

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, siger, at branden er fuldstændig ødelæggende.

- Den har et omfang, som for de fleste af os er vanskelig at forestille sig, siger Trudeau.

Der er ingen omkomne under katastrofebranden, men der er sket en dødsulykke i trafikken under masseflugten fra McMurray, hvor omkring 2000 boliger er ødelagt indtil nu.

Flere end 250 brandfolk, ni slukningsfly og over en halv snes helikoptere er sat ind i kampen mod flammerne. Dertil kommer et militært beredskab.

Fort McMurray ligger i den nordlige del af provinsen Alberta - omkring 400 kilometer nord for provinshovedstaden, Edmonton.

Billeder af bydelen Beacon Hill i den sydøstlige ende af byen viser flere gader med stribevis af huse brændt ned til grunden. Cirka 80 procent af nabolagets huse - svarende til knap 600 hjem - vurderes at være helt ødelagt.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx