Af Ritzau - 13/07-16 18:50; Opdateret: 13/07-16 19:30

Theresa May: Sammen opbygger vi et bedre StorbritannienTheresa May: Sammen opbygger vi et bedre Storbritannien

Storbritannien står over for en stor forandring, siger premierminister Theresa May om det kommende brexit.

storybild

Theresa May holder sit første pressemøde som premierminister uden for Downing Street 10 onsdag aften. (Billede: Reuters/Toby Melville)

Theresa May lover at samle Storbritannien og arbejde for et land, der fungerer for alle.

Det siger hun i sin første udtalelse, efter hun onsdag formelt blev udnævnt til ny premierminister af dronning Elizabeth II.

- Jeg vil arbejde for et Storbritannien, der ikke kun fungerer for de få, men fungerer for alle, sagde May til de mange journalister og fotografer, der var mødt frem udenfor premierministerboligen i Downing Street 10.

Hun roste sin forgænger, David Cameron, som en time tidligere havde holdt sin afskedstale i Downing Street, og sagde, at hun vil fortsætte i hans ånd.

May kom også ind på det britiske EU-medlemskab, som vælgerne har stemt nej tak til, og som May derfor skal lede forhandlingerne om at afslutte.

- Efter folkeafstemningen står vi over for en stor forandring i landet, siger hun og tilføjer, at "sammen vil vi opbygge et bedre Storbritannien".

- Jeg ved, at fordi vi er Storbritannien, kan vi klare udfordringen. Når vi forlader EU, vil vi skabe en ny positiv rolle for os selv i verden, forsikrer den nye premierminister.

Den 59-årige konservative May har hidtil været britisk indenrigsminister.

Kort før klokken 18.30 dansk tid ankom hun til Buckingham Palace, hvor hun mødtes med dronningen, som officielt bad hende danne regering.

Et officielt foto udsendt af Buckingham Palace viser May, der nejer for dronningen under audiensen onsdag.

Ifølge den britiske forfatning skal dronningen bede lederen af det parti, som har flertal i Underhuset, om at danne regering.

Cameron meddelte sin afgang efter den britiske EU-afstemning 23. juni, hvor et flertal af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx