17/08-14 09:01

Politiet bruger røgbomber mod demonstranter i FergusonPolitiet bruger røgbomber mod demonstranter i Ferguson

Undtagelsestilstand i Ferguson er ikke nok til at holde gemytterne i ro. Politiet må ty til røgbomber.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Undtagelsestilstanden i den amerikanske by Ferguson i den amerikanske delstat Missouri var blot en time gammel, da politiet måtte bruge røgbomber mod de demonstrerende. Det skriver Reuters.

Guvernøren i Ferguson ville ellers med undtagelsestilstanden forsøge at kvæle uroligheder i byen efter flere dage med plyndringer og uroligheder i kølvandet på, at en hvid politimand 9. august dræbte den ubevæbnede, 18-årige sorte Michael Brown.

Det var guvernør Jay Nixon, der - lørdag aften dansk tid - meddelte, at et udgangsforbud ville gælde fra midnat og frem til klokken 05.00 søndag morgen lokal tid.

Men lidt i klokken otte - dansk tid - eller blot en time efter undtagelsestilstanden trådte i kraft, måtte politiet dog bruge røgbomber mod menneskemængden, der trodsede udgangsforbuddet.

Det kampklædte politi brugte i første omgang megafoner i et forsøg på at få demonstranterne til at respektere udgangsforbuddet og gå hjem.

Ifølge Reuters oplyser politiet, at det drejer sig om, at omkring 150 mennesker er på gaden trods forbuddet om at gå udenfor.


/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx