30/10-15 12:58

Blatter afslører aftale: VM skulle til Rusland og USABlatter afslører aftale: VM skulle til Rusland og USA

Det var politisk besluttet, at VM i 2022 skulle spilles i USA, siger suspenderede Sepp Blatter.

storybild

Sepp Blatter (Billede: Michael Probst)

Det var besluttet på forhånd, at VM i fodbold 2018 og 2022 skulle spilles i henholdsvis Rusland og USA.

Det siger Fifas suspenderede præsident, Sepp Blatter, i et interview med Financial Times ifølge Reuters. Han ærgrer sig over, at det i stedet blev Qatar, som fik stemmer nok til at sikre sig værtskabet i 2022.

- Det var aftalt - ikke på skrift - at vi skulle vælge de to supermagter som værter for VM. Vi skulle til Rusland, og vi skulle til USA.

- Det var diplomatisk arrangeret, siger Blatter, som dog påpeger, at det ikke var officielt besluttet af Fifas eksekutivkomité, men at der snarere var tale om en "aftale i kulissen".

Planen mislykkedes, da ørkenstaten vandt afstemningen om værtskabet.

- Hvis man så mit ansigt, da jeg åbnede konvolutten med vinderen, så kunne man se, at jeg ikke var den gladeste mand, da jeg skulle sige "Qatar", siger Blatter.

Fravalget af USA som VM-vært var med til at intensivere efterforskningen af mulig korruption i Fifa, siger Blatter.

- Det tog en politisk drejning. Det lette ville nok være at sige, at USA var en dårlig taber, siger Sepp Blatter.

Derfor er det langt fra tilfældigt, at det er de amerikanske Fifa-sponsorerer, som offentligt har lagt pres på fodboldforbundet for at vedtage store reformer og forandringer, mener Blatter.

- Det er amerikanske virksomheder, siger Blatter med henvisning til presset fra Coca-Cola, McDonalds, Visa og Budweiser.

- Alle de andre virksomheder har ikke sagt noget. Så bør man være intelligent nok til at se, at der er en forbindelse mellem de amerikanske virksomheder og den amerikanske efterforskning, siger Sepp Blatter.

Det var amerikansk efterforskning, der i maj førte til masseanholdelser af Fifa-topfolk forud for forbundets præsidentvalg.

Siden har efterforskningen trukket mange tråde til korruption i forbindelse med Fifas valg af VM-værtskaber og rettighederne til at sælge henholdsvis VM-billetter og VM's tv-rettigheder.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx