Af Michael Bo Mortensen - 28/04-14 21:47

Skudramt borgmester i Ukraine er forsat i livsfareSkudramt borgmester i Ukraine er forsat i livsfare

Borgmesteren i byen Kharkiv, Gennadij Kernes, blev skudt af ukendte gerningsmænd tidligere mandag.

Borgmesteren i Ukraines næststørste by er blevet opereret, efter han blev livsfarlig såret af skud i ryggen tidligere mandag.

Ifølge det ukrainske nyhedsbureau Interfax er Gennadij Kernes, der er borgmester i Kharkiv, fortsat i yderste livsfare efter operationen.

Hen under aften var han fortsat bevidstløs, og ifølge chefkirurgen på hospitalet vil hans liv være i fare de næste dage.

Kharkiv er en by med store spændinger, efter at prorussiske separatister forgæves har forsøgt at tage magten i området.

En kommunal talskvinde siger, at den 54-årige Kernes enten var på sin cykel eller ude at løbe, da han blev skudt af en person, der formentlig havde gemt sig i et stykke skov.

Hans sikkerhedsvagter fulgte efter ham i en bil, men de var ikke tæt nok på til at forhindre, at han blev skudt ned.

Ukraines viceindenrigsminister, Serhij Jarovij, siger, at politiet er i gang med at undersøge, om hans nedskydning har noget at gøre med fængslingen af 13 prorussere søndag. De beskyldes for at have fremstillet benzinbomber.

- En af de primære versioner af begivenhederne er, at det er en reaktion fra separatisterne på de seneste begivenheder i Kharkiv, siger han.

Kernes er en af Ukraines mest prominente jødiske politikere. Han er tidligere i 1990'erne sat i forbindelse med organiseret kriminalitet og har i en årrække arbejdet for statslige virksomheder i Kharkiv, inden han nedsatte sig som privat forretningsmand.

Gennadij Kernes har været borgmester i Kharkiv siden november 2010. Han er kendt for at være prorussisk, men han anerkender den nye overgangsregering i hovedstaden Kijev.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx