Af - 13/11-15 10:22; Opdateret: 13/11-15 11:09

TV: Internettet undrer sig over vild skov-video: Trækker jorden vejret?TV: Internettet undrer sig over vild skov-video: Trækker jorden vejret?

En speciel video fra Canada har skræmt alverdens brugere på sociale medier.

Et videoklip fra Canada får brugere på nettet til at spile øjnene op. Se det her i playeren. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Canadiske Brian Nuttall gik en tur i skoven tæt på sit hjem i Nova Scotia, da jorden pludselig begyndte at bevæge sig under ham. Han greb hurtigt sin mobiltelefon og begyndte at filme jorden, som bevægede sig rytmisk op og ned. Videoen, han fangede, delte han senere på sociale medier.

Her blev videoen lynhurtigt et hit hos forundrede brugere, som straks bød ind med alverdens teorier omkring den bevægelige skovbund. Teorierne byder på alt fra et begyndende 'sink hole', rindende vand under skovbunden og bevægelige rødder til Moder Jord, som trækker vejret.

Dette naturfænomen har fået australiere til at gå Twitter-bersærk
Dette naturfænomen har fået australiere til at gå Twitter-bersærk

- Jeg regnede med, at der ville komme en hånd op af jorden. Uhyggeligt, skriver en bruger, som ikke er ene om, at videoen vækker en stærk følelse:

- Jeg får den vildeste gåsehud, når jeg ser den her.

- Utroligt. Den driver bestemt gæk med øjnene. Det ligner nærmest en hallucination.

- Jeg kan garanterer dig for, at jeg var stukket af. HURTIGT!

Reaktionerne er mange på canadierens video, som han opfordrer alle til at dele. Og den opfordring har mange taget til sig, videoen nærmer sig nemlig de 100.000 delinger på Facebook.

Spektakulært naturfænomen på himlen i aften: Her kan du se det
Spektakulært naturfænomen på himlen i aften: Her kan du se det

Forklaringen
I kommentarfeltet forklarer Brian Nuttall, at det hverken er en underjordisk flod, trolde eller Moder Jord, 'der trækker vejret'.

- Vinden hev i træerne på bakken et par dage efter orkanen Patricia. Det var en stærk vestenvind. Jeg gik ved et område, hvor træerne blev hugget ned for et par år tilbage. Da trådte ind på et stykke, hvor træerne havde fået lov at blive stående, lagde jeg mærke til, at jorden bevægede sig. Jeg tror, de større træer er dømt til at vælte, men de står stadig. De mindre træer omkring dem, hjælper med at holde dem oppe, men vinden skubber dem ind i hinanden, skriver Brian Nuttall.

Han havde hovedet i mobilen og gik glip af det her!
Han havde hovedet i mobilen og gik glip af det her!

Han forklarer, at det er vinden, som hiver i træerne, der har løsnet træernes rødder i den halvrådne undergrund. Og det er rødderne, som blødt hæver den mosbegroede skovbund, når træet svajer.

- Jeg havde på fornemmelsen, at det var vinden. Men i mindst 15 sekunder var jeg 'mind blown' og forestillende mig en levende åndende planet. Og det er faktisk det vi bor på, skriver en bruger til amatørfotografens optagelse.

Mange brugere er helt blæst bagover (tøhø) af videoen og takker canadieren for at dele levende billeder af vores - i den grad - levende natur.

LÆS OGSÅ: Ekspert advarer mod mystisk hjort i Danmark: Den er gal!

LÆS OGSÅ: Død sjakal fundet i Jylland

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx