Af - 20/05-16 08:58; Opdateret: 20/05-16 09:43

Denne geniale øl-ide skal redde skildpadder og havdyrDenne geniale øl-ide skal redde skildpadder og havdyr

Med denne opfindelse vil havskildpadder, fisk og andre havdyr ikke længere bliver kvalt i plastik.

storybild

Alt for mange havdyr dør, fordi de kommer i nærkontakt med plastik, men nu har et lille amerikansk bryggeri fundet en smågenial løsning. (Billede: Illustration. Saltwater Brewery / We Believers)

Tonsvis af plastik havner i verdenshavene, hvor fisk, havpattedyr, skildpadder og andre levende organismer dør eller lider, fordi de bliver viklet ind i plastik eller spiser den. Men nu har det amerikansk bryggeri Saltwater Brewery i Florida opfundet en smågenial løsning.

Dansk skib skal kortlægge plastikforurening i havene
Dansk skib skal kortlægge plastikforurening i havene

Normalvis holdes en six-pack sammen af et plastiknet med seks huller i toppen, men nu har bryggeriet opfundet et spiseligt og hundrede procent biologisk nedbrydeligt six-packnet, som er fremstillet af biprodukter fra ølproduktionen, hovedsageligt bygmalt og hvede. Det skriver Huffingtonpost.com.

I stedet for at blive kvalt i plastikken, kan havskildpadder, fisk, havfugle og andre dyr nu guffe six-packnetett i sig uden den mindste risiko.

Denne havskildpadde blev som unge viklet ind i et plastiknet fra en six pack. Skildpaddens skjold har formet sig efter den snærende plastik. Foto: Missouri Department of Conservation

Bryggeriet oplyser, at six-packnettet er lige så holdtbart som den gamle plastikversion. Den eneste ulempe er, at det koster mere at fremstille. Men firmaet håber, at kunderne er villige til at betale en lille smule mere for en kølig six pack for at hjælpe dyr og miljø.

Six pack-holderen på Saltwater Brewery's øl er fremstillet af biprodukter fra ølproduktionen og kan spises uden risiko af både dyr og mennesker. Foto: Saltwater Brewery/ We Believers

- Det er en stor investering for et lille bryggeri stiftet af fiskere, surfere og folk, der elsker havet, siger Peter Agardy, chef for Saltwater Brewery til Huffington Post.

Plastik vil i 2050 fylde mere end fisk i verdenshavene
Plastik vil i 2050 fylde mere end fisk i verdenshavene

Bryggeriet håber, at det kan inspirere de store spillere på øl-markedet til at følge i det miljø- og dyrevenlige fodspor. Hvis flere bryggerier investerer i udviklingen af biologisk nedbrydelig øl-emballage, vil det sænke produktionsomkostningerne og på sigt blive konkurrencedygtigt i forhold til plastik.

Ifølge en artikel i det amerikanske tidsskrift PNAS har forskere fundet plastikdele i omkring 90 procent af alle havfugle, og en anden undersøgelse viser ifølge Huffington Post, at plastik er den type affald, der oftest findes i bugen på havskildpadder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx