Af Ritzau - 12/11-16 05:25; Opdateret: 12/11-16 06:13

Cohen blev begravet til oplæsning af sine egne sangteksterCohen blev begravet til oplæsning af sine egne sangtekster

Leonard Cohen blev begravet på traditionel jødisk vis i sin hjemby. En bøn blev erstattet af sangtekster.

storybild

Leonard Cohen er blevet begravet ved siden af sine forældre, bedsteforældre og oldeforældre i overensstemmelse med hans ønsker, fortæller rabbiner Adam Scheier. (Billede: Free/Rama, Cecill, Wikimedia Commons)

Sangeren og sangskriveren Leonard Cohen, der døde i Los Angeles mandag, blev begravet tre dage senere i sin hjemby, Montreal, i Canada.

Til stede var familien og de nærmeste venner.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I stedet for en bøn blev der under den jødiske ceremoni læst højt fra Cohens sidste album, "You Want It Darker", der udkom så sent som i oktober.

- Hineni, hineni, My Lord (her er jeg, Herre på hebraisk, red.), lød en af de passager, der blev læst op fra albummets titelsang.

Leonard Cohen blev efterfølgende stedt til hvile på en jødisk kirkegård på en bjergside på Mount Royal.

- Han blev begravet ved siden af sine forældre, bedsteforældre og oldeforældre i overensstemmelse med sine ønsker, fortæller rabbiner Adam Scheier til avisen La Presse ifølge AFP.

Avisen skriver også, at Cohen bevarede et livslangt spirituelt, musikalsk og familiært bånd til den synagoge, han tilhørte i sin ungdom.

Annonceringen af Leonard Cohens død kom først fredag - dagen efter begravelsen. Han blev 82 år.

Ifølge Cohens søn, Adam Cohen, døde sangeren fredeligt i sit hjem.

- Min far døde fredeligt i sit hjem i Los Angeles i vished om at have fuldført det, som han følte var et af sine bedste album, skriver Adam Cohen i en udtalelse til det amerikanske musikmagasin Rolling Stone.

- Han skrev helt indtil det sidste med sin unikke form for humor.

Leonard Cohens nu tidligere manager, Robert Kory, udtaler, at det var et privilegium og en stor gave for ham at få lov at arbejde for den canadiske kunstner.

- Uden sidestykke i sin kreativitet, indsigt og brutale ærlighed var Leonard Cohen en sand visionær, hvis stemme vil blive savnet frygteligt, udtaler Kory ifølge nyhedsbureauet NTB.

Det var Cohens pladeselskab, Sony Music Canada, der offentliggjorde meddelelsen om hans død. Det skete på Facebook natten til fredag dansk tid.

- Det er med dyb sorg, at vi meddeler, at den legendariske digter, sangskriver og kunstner Leonard Cohen er gået bort, skrev selskabet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx