Af Ritzau - 14/03-17 21:48

Trump filer på Obamas love for droneangrebTrump filer på Obamas love for droneangreb

CIA har ifølge avisen Wall Street Journal fået ny magt til at gennemføre droneangreb af Donald Trump.

storybild

USA's præsident, Donald Trump, har ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal givet tilladelse til, at efterretningstjenesten (CIA) kan gennemføre droneangreb mod mål i Mellemøsten. (Billede: Reuters/Carlos Barria / Reuters)

Den amerikanske efterretningstjeneste får nu større mulighed for at gå efter ekstremistiske mål i Mellemøsten med fjernstyrede droner.

USA's præsident, Donald Trump, har ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal givet tilladelse til, at efterretningstjenesten CIA kan gennemføre droneangreb mod mål i Mellemøsten, skriver NTB.

Under den tidligere præsident Barack Obama blev droneangreb gennemført af militæret, mens efterretningstjenesten kun havde tilladelse til at bruge dronerne til overvågning og efterretninger.

Ifølge Wall Street Journal har CIA allerede gennemført sit første angreb. Det skete i Syrien i februar og var rettet mod al-Qaeda-lederen Abu al-Khayr al-Masri.

Avisen opgiver anonyme amerikanske embedsmænd som kilder til oplysningen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har amerikanske myndigheder ikke bekræftet angrebet, men al-Qaeda har selv meddelt, at Masri blev dræbt under et droneangreb i Syrien.

Normalt bliver ramte mål i droneangreb offentliggjort, men der er ikke blevet offentliggjort noget om angrebet på al-Qaeda-lederen.

Den hidtidige fremgangsmåde for droneangreb har været et samarbejde mellem forsvaret og efterretningstjenesten. Hvor et amerikansk forsvar angriber på foranledning af efterretninger fra CIA.

Men nu kan efterretningstjenesten altså selv handle på efterretningerne og udføre angreb, ifølge avisens oplysninger.

Oplysningen kommer, i samme uge som avisen The New York Times har offentliggjort, at Trump-administrationen angiveligt arbejder på at tilbagerulle en anden lov fra præsident Obamas periode, der omhandler, at civile tab skal begrænses ved droneangreb.

Trump skulle ifølge avisen samtidig allerede have givet tilladelse til, at dele af Yemen nu er områder, hvor der behøves mindre koordinering med Washington, for at angreb kan gennemføres.

Det banede blandt andet vej for et angreb udført af en specialenhed 29. januar, hvor én fra det amerikanske marinekorps samt flere civile døde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx