28/02-16 10:16

Katastrofale metaneksplosioner dræber 36 i russisk mineKatastrofale metaneksplosioner dræber 36 i russisk mine

De personer, der har været meldt savnet efter eksplosioner i en russisk kulmine torsdag, er nu også omkommet.

storybild

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har nedsat en kommission, der skal undersøge den mineulykke, der har kostet 36 personer livet. (Billede: AP/Sergei Grits)

Dødstallet er oppe på 36, efter at to eksplosioner torsdag ramte en russisk kulmine.

Fem minearbejdere samt fem redningsfolk blev meldt dræbt i første omgang. Yderligere 26 blev meldt savnet.

De 26 er nu officielt omkommet. Det oplyser mineselskabet Vorkutaugol ifølge nyhedsbureauet AFP. Dermed er redningsaktionen også indstillet.

- Ifølge vores eksperter havde de 26 personer i minen ingen chance for at overleve, siger Tatjana Bushkova, en talskvinde for selskabet Vorkutaugol, der står for driften af Severnaja-minen i det nordlige Rusland.

Eksplosionerne i 780 meters dybde skyldtes sandsynligvis et udslip af metangas. Det fik dele af minen til at styrte sammen og forårsagede en større brand.

I alt var der 110 personer i minen, da eksplosionerne skete. 81 af dem blev reddet ud i live. 31 minearbejdere er dræbt, mens fem redningsfolk har mistet livet.

Mineulykken er den værste i flere år i Rusland. Og landets præsident, Vladimir Putin, har nedsat en kommission, der skal undersøge årsagen til ulykken i minen nærmere.

Mineulykker er ikke sjældne i Rusland og de andre tidligere Sovjet-republikker, hvor infrastrukturen ofte ikke er blevet moderniseret siden kommunistæraen.

Men ifølge mineselskabet Vorkutaugol, der ejer minen, er der de senere år blevet investeret kraftigt i netop bedre sikkerhed for medarbejderne.

Severnaja-minen ligger nær byen Vorkuta nord for polarcirklen i Komi-regionen.

I 2010 døde 91 personer efter en metaneksplosion ved den russiske Raspadskaja-mine i Sibirien, og i 2007 døde 110 personer ved Uljanovskaja-minen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Wow: Her er Danmarks dyreste...
bt.dk
Barcelona smadrede Girona: Se...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx