Af Ritzau - 28/04-17 06:42; Opdateret: 28/04-17 08:21

Dødskamp prægede fjerde henrettelse på otte dage i ArkansasDødskamp prægede fjerde henrettelse på otte dage i Arkansas

38-årige Kenneth Williams blev erklæret død klokken 23.05 lokal tid i fængslet i Arkansas.

storybild

Arkansas har planlagt 11 henrettelser med få dages mellemrum i april. Det sker, fordi myndighederne i delstaten vil nå at gennemføre henrettelserne, inden et omstridt stof, der er en del af den dødelige injektion, rammer udløbsdatoen i slutningen af måneden. (Billede: Scanpix/Ho)

Tre minutter efter, at giften, som skulle gøre det af med den dødsdømte Kenneth Williams, var blevet injiceret, begyndte hans krop at ryste og skælve, og han gispede øjensynligt efter vejret.

Den 38-årige Williams blev erklæret død 23.05 torsdag i fængslet Cummins Unit i delstaten Arkansas, som dermed havde gennemført en fjerde henrettelse på kun otte dage.

Henrettelserne i Arkansas begynder med en injektion af lægemidlet midazolam, som skal gøre personen bevidstløs, så vedkommende ikke føler smerte. Derefter injiceres yderligere to lægemidler for at lamme muskler og standse hjertet.

Amerikanske medier, som havde tilladelse til at dække henrettelsen, rapporterer, at Kenneth Williams begyndte at gispe efter vejret tre minutter inde i processen.

- Han rystede og havde kramper, og han hostede i omkring 10 sekunder. Ti minutter senere blev han erklæret død, hedder det.

Myndighederne i Arkansas har ikke officielt kommenteret henrettelsens forløb. Der er ikke blevet meldt om tilsvarende reaktioner ved de tre øvrige nylige henrettelser.

Williams var idømt livsvarigt fængsel for drabet på en 19-årig cheerleader i 1998. Året efter flygtede han fra fængslet og dræbte i den forbindelse en 57-årig mand.

Williams stjal mandens bil, og i den efterfølgende biljagt mistede også en 24-årig bilist livet.

Efter planen skulle Kenneth Williams være henrettet torsdag klokken 19 lokal tid, men henrettelsen blev udskudt, fordi en domstol skulle tage stilling til en allersidste appel om ikke at henrette ham.

Hovedargumenterne var, at Williams manglende sociale evner gør, at han ikke kan dømmes til døden, og at henrettelsen vil medføre enorme smerter.

Appellen blev dog afvist, og kort efter klokken 23 lokal tid blev Williams erklæret død.

Arkansas har på opsigtsvækkende vis planlagt 11 henrettelser med få dages mellemrum i april.

Det sker, fordi myndighederne vil nå at gennemføre henrettelserne, inden et omstridt stof, der er en del af den dødelige injektion, rammer udløbsdatoen i slutningen af måneden.

Det beroligende lægemiddel midazolam er brugt i henrettelser i Oklahoma og Arizona, hvor vidner har fortalt, at fanger tilsyneladende vred sig i smerte under udførelsen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx