12/10-15 16:49

Lunds universitet åbner tirsdag efter trusler om skyderiLunds universitet åbner tirsdag efter trusler om skyderi

Frygt for skoleskyderi fik mandag ledelsen på Lunds universitet til at aflyse forelæsninger på stedet.

storybild

Hovedbygningen på Lunds Universitet. Arkivfoto (Billede: Heidelberg Finn)

Universitetet i Lund blev mandag lukket efter trusler om et skoleskyderi, men ledelsen har mandag eftermiddag meddelt, at læreanstalten, som er en af Nordens største, vil være åben igen tirsdag.

I løbet af mandagen har flere studerende været til afhøring hos politiet om truslen, der blev sendt via app'en Jodel, som mange studerende anvender, skriver nyhedsbureauet TT.

Man valgte ifølge rektor Torbjörn von Schantz "det sikre frem for det usikre", selvom man naturligvis håbede, at der "kun var tale om en dårlig spøg".

Universitetet i Lund er lukket efter trusler om skoleskyderi
Universitetet i Lund er lukket efter trusler om skoleskyderi

Beslutningen om at genåbne universitetet tirsdag er taget på baggrund af nye oplysninger fra politiet.

Rektoren har beklaget den ulejlighed, som indstillede forelæsninger medfører for studerende, men han understreger, at hensynet til sikkerheden må gå forud for alt andet.

- Universitetet har fra det foretagende, som driver app'en, fået oplysninger om, at truslen øjensynligt er sendt fra et andet område og altså ikke fra Lund, siger rektoren.

- Truslen skal være rundsendt til flere steder, men den forsvandt igen, inden der blev opmærksomhed om den, siger von Schantz.

I truslen bliver studerende advaret mod at følge undervisningen mandag.

- Nogle af jer er o.k. Gå ikke på universitetet i morgen, hvis I er i Lund. Hold øje med nyhederne i morgen tidlig, hedder det.

Teksten ligger tæt op af en tekst, der blev sendt ud på internetsiden 4chan forud for et skoleskyderi i begyndelsen af oktober på Umpqua Community College i Roseburg i den amerikanske delstat Orgeon.

Her skød og dræbte en 26-årig mand ni mennesker, inden han begik selvmord. Det er endnu ikke fastslået, om drabsmanden havde sendt truslen.

Truslen i Lund er rundsendt til mange studerende.

Svensk politi har forsøgt at lokalisere afsenderen, men det har ikke iværksat nogen operativ indsats omkring universitetet.

- Der er intet konkret, som peger på, at noget virkelig skulle ske, siger en talskvinde for politiet i Sveriges Region Syd.

TT skriver, at parken omkring universitetet mandag formiddag var meget tom i forhold til normalt. På bygningerne hænger skilte med budskabet: "Today closed!"

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx