Af Jeppe Elkjær Andersen - 24/03-17 17:03

Muslimsk kvinde blev lagt for had efter London-terrorMuslimsk kvinde blev lagt for had efter London-terror

Her er sandheden bag billedet

storybild

Det oprindelige billede, som er gået viralt, hvor kvinden i tørklædet kigger ned på sin telefon og virker til at være ligeglad med det, der sker omkring hende. (Billede: Jamie Lorriman)

Onsdag blev London ramt af et terrorangreb. Fem uskyldige personer blev dræbt - seks med gerningsmanden. Angrebet er blevet dækket tæt af alverdens medier. Specielt et billede har optaget mange folk og fået debatten til at rase på sociale medier, men billedet fortæller bare ikke den fulde historie.

En mand i en bil er lige braget ind i adskillige personer på Westminster Bridge i det centrale London. Sårede og døde ligger spredt ud over den kendte bro. Blodet farver flere steder fliserne røde, mens folk iler til stedet for at hjælpe de sårede. Kaos.

Scenerne fra Westminster Bridge onsdag eftermiddag er uhyggelige. Gruopvækkende.

Ikke længe efter angriber den samme gerningsmand en ubevæbnet politibetjent ved det britiske parlament med en kniv. Betjenten såres hårdt og dør efterfølgende.

Angriberen, Khalid Masood, en 52-årig britiskfødt muslimsk konvertit, som havde flere domme bag sig, bliver kort efter dræbt af bevæbnet politi ved parlamentet.

Britisk politi anholder yderligere to efter angreb
Britisk politi anholder yderligere to efter angreb

Billederne er siden strømmet ud på medier og sociale medier.

Specielt et billede har fået meget opmærksomhed. Det er taget på Westminster Bridge af fotografen Jamie Lorriman i minutterne efter angrebet.

Her ligger en såret person på jorden. Omkring personen står og sidder flere andre, som tydeligvis tager sig af den tilskadekomne. I højre side af billedet kommer en ung kvinde gående. Hun har en grå jakke på og sorte eller mørkeblå bukser. Om hovedet har hun et lysebrunt tørklæde, der signalerer, at kvinden formentlig er muslim.

På billedet kan man se, at den unge kvinde med tørklædet kigger ned på sin smartphone, som hun har i hånden. Åbenbart uden at bekymre sig om det mareridtsscenarium, der finder sted få centimeter fra hende.

75-årig mand bliver fjerde offer for London-angreb
75-årig mand bliver fjerde offer for London-angreb

Billedet er hurtigt blevet opfanget på sociale medier som Twitter, hvor det er blevet delt og spredt tusindvis af gange. Ofte er budskabet, at den muslimske kvinde ikke lægger mærke til ofrene for terrorangrebet og i virkeligheden har mere travlt med sin smartphone. Som man eksempelvis kan se i det følgende tweet, der er blevet liket og retweetet igen og igen:


Men som så mange gange før, så fortæller et enkelt billede ikke hele historien.

MX har været i kontakt med den fotograf, der har taget billedet af kvinden. Han har taget en stribe billeder fra øjeblikket. Og når man ser på et andet billede, der umiddelbart ser ud til at være taget en brøkdel af et sekund før, så er det en helt anden historie, man kan fortælle.

Her er det tydeligt, at den unge kvinde med tørklædet er dybt berørt af rædslen omkring hende.

Her ses den omtalte kvinde på et andet billede, hvor hun ikke ser på sin telefon. Foto: Jamie Lorriman

Kvinden tager sig til hovedet med venstre hånd, mens hendes blik er fjernt - som var hun på nippet til at græde.

Britisk politi mistænker otte anholdte for terrorplaner
Britisk politi mistænker otte anholdte for terrorplaner

Hun har også på det billede sin smartphone i hånden, men det er en noget anden fortælling, det billedet giver.

Kvinden tættere på, hvor det er tydeligt at se, hun er berørt af situationen. Foto: Jamie Lorriman

Fotografen, der har taget billederne, Jamie Lorriman, har fortalt, hvordan han opfattede billedet:

»At antage, at hun ignorerede nogen, kan man ikke. Udtrykket på kvindens ansigt tyder på, at hun rædselslagen, hun er midt i en tragisk situation,« forklarer Jamie Lorriman ifølge ABC News Australia. Han fortæller yderligere, at han mener, kvinden ser ud til at være påvirket af situationen på begge billeder.

Her er manden bag terrorangrebet i London
Her er manden bag terrorangrebet i London

Under angrebet på den engelske hovedstad mistede seks personer livet. Den ene af dem var gerningsmanden. Op mod 40 personer blev såret i angrebet - flere af dem er fortsat indlagt med hårde skader.


LÆS OGSÅ: Amerikansk turist var blandt ofrene i London

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye forbindelser under lup: Særlig...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx