Af Maria Christine Madsen - 14/08-17 12:52

Familien troede, Peters død var en ulykke: Video viste rædslerne, han gik igennem Familien troede, Peters død var en ulykke: Video viste rædslerne, han gik igennem

I næsten to år troede familien til den britiske mand Peter Fasoli, at hans død skyldtes en ulykke. Det var først, da hans nevø undersøgte hans computer, at han fandt en skræmmende film, som viste, hvad der i virkeligheden var sket.

storybild

Jason Marshall. (Billede: Politifoto)

Da Peter Fasoli på 58 år fra Norholt i det vestlige London blev fundet død i sin nedbrændte lejlighed i januar 2013, konkluderede politiet, at der var tale om en ulykke. At der var gået noget galt med en elektrisk installation omkring en pære, hvilket havde startet branden.

Først to år senere fandt Peter Fasolis nevø ud af, hvad der i virkeligheden var sket, da han fandt en video-fil på sin onkels computer, der som noget af det eneste havde overlevet i flammerne.

Det skriver flere engelske medier - blandt andet The Guardian.

Computerens webcam havde været tændt den aften den 6. januar, hvor Peter Fasoli fik besøg af den 28-årige Jason Marshall.

De to havde mødt hinanden på en datingside for homoseksuelle, og de aftalte at mødes hjemme hos den ældre mand for at have sex. Den aften mødte Jason Marshall op ved hans dør iført en politibetjents uniform - og med håndjern, pistolhylster og latexhandsker klar.

Efter at være blevet lukket ind i lejligheden 'anholdt' han Peter Fasoli 'for at være spion' som en del af et rollespil. Men derfra gik det galt. Jason Marshall bandt Peter Fasolis hænder fast til hans seng og truede med at skære hans tunge ud med en stor jagtkniv, medmindre Fasoli fortalte sin pin-kode.

På videoen, der er flere timer lang, kan man høre, hvordan Fasoli bad Jason Marshall om at lade være og skåne hans liv, mens han forklarede, at han ikke kunne trække vejret, efter Marshall havde viklet noget folie rundt om hans hoved. Derefter forsøgte Jason Marshall at kvæle sit offer, før han begyndte at hælde tændvæske ud i lejligheden, som han derefter satte ild til.

Da politiet efterforskede sagen for fire år siden, lød konklusionen, at der var tale om en ulykke, og at Peter Fasoli var død af røgforgiftning fra branden.

Efter nevøen fandt videoen, blev den konklusion hurtigt ændret, og Jason Marshall blev sigtet for drabet. I retten kunne en retsmediciner afsløre, at Peter var bevidstløs men i live, da branden blev startet.

I sidste uge blev Jason Marshall fundet skyldig i at have begået drabet på den 58-årige mand, skriver The Guardian.

Han var ikke svær at finde for politiet, da han blev fundet bag tremmer i Italien. Efter at have dræbt Peter Fasoli brugte han sit offers kreditkortoplysninger til at bestille en rejse til Italien, hvor han over en datingside aftalte at mødes med den 67-årige Vincenzo Iale, som han senere kvalte i hans hjem i Rom, før han stak af med hans kreditkort og bil den 26. januar 2013.

En uge senere mødtes Jason Marshall med Umberto Gismondi, som han også havde fået kontakt til via datingsiden. Den 54-årige mand havde inviteret Marshall hjem til sin lejlighed, hvor Marshall udgav sig for at arbejde hos den britiske ambassade.

Marshall bagbandt Gismondi, før han gik til angreb på ham med blandt andet peberspray og en knippel. Derefter forsøgte han at kvæle ham med en pude.

Det lykkedes Gismondi at råbe op, så hans naboer kunne høre det, og Marshall endte med at flygte fra stedet. Få timer senere blev han anholdt, skriver The Guardian.

I sommeren 2014 blev han idømt 16 års fængsel for drabet og for drabsforsøget på de to italienske mænd.

Dengang hævdede han, at det var en anden, der havde begået drabet, og at han blot havde forsvaret sig selv, da Gismondi havde angrebet ham. Efter at være blevet udleveret til England, efter videofilen var blevet fundet, ændrede han forklaring og sagde, at han led af hukommelsestab.

Under afhøringen i retten indrømmede han, at han nød at dominere nøgne mænd, mens han selv udgav sig for at være en politibetjent eller lignende, og at han havde forsøgt at skræmme Fasoli med hensigt til at begå tortur.

Politiet i England bliver lige nu kritiseret for ikke at have undersøgt drabet på Fasoli grundigt nok og have lukket sagen for tidligt, da det ellers kunne have ført til, at Jason Marshall kunne være blevet anholdt, før han rejste til Italien.

Jason Marshall står til at kunne blive idømt 30 års fængsel, hvis han findes skyldig i det bestialske drab. Strafudmålingen finder sted senere denne sommer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx