Af - 26/04-16 15:01

Anoreksi er måske ikke kun en psykisk sygdomAnoreksi er måske ikke kun en psykisk sygdom

Den normale opfattelse har længe været, at psykiske sygdomme og socialt pres udelukkende er skyld i anoreksi. Den opfattelse sætter nogle forskere dog nu spørgsmålstegn ved.

Bildstrecke im Grossformat »

Når unge piger - som det normalt er - lider af anoreksi, så har den gængse opfattelse i mange år været, at det udelukkende var psykiske lidelser og sociale faktorer, der var årsag til sygdommen. Nu udfordrer forskere dog troværdigheden ved den påstand.

Det skriver The Telegraph.

Se den vilde forvandling: Sådan overvandt hun anoreksien
Se den vilde forvandling: Sådan overvandt hun anoreksien

De britiske forskere opdagede i deres undersøgelser, at der findes en forbindelse mellem spiseforstyrrelsen anoreksi og en fysisk infektion - nærmere bestemt en bakterieinfektion. En forbindelse, der får forskerne til at stille spørgsmålstegn ved, at en så seriøs lidelse udelukkende er et resultat af mentale traumer eller psykiske problemer.

- Sygdommen (anoreksi, red.) begynder, når kroppen møder bestemte bakterier, som tænder for en reaktion fra immunforsvaret, der så angriber sunde områder i kroppen, siger én af forskerne bag studiet, Quenton Wessels, til The Telegraph.

Ung kvinde vejede 38 kilo og var døden nær: Socialt medie redde hendes liv
Ung kvinde vejede 38 kilo og var døden nær: Socialt medie redde hendes liv

Angrebet starter en proces, der producerer antistof, som går i det område af hjernen, der styrer følelser. Når antistoffet begynder at rode rundt i det område, så kan det ifølge forskerne fremkalde ekstreme følelser som afsky og frygt.

- Disse følelser bliver forbundet oppe i hovederne på unge piger med kulturelle idéer om, hvad der er den ideelle kropstype. Der er dermed et meget lille skridt fra at forbinde afsky og frygt med mad og overvægt, siger Quenton Wessels og tilføjer, at det er som om, at mikroberne i kroppen kan styre dit humør.

Overspisere må undvære hjælp fra det offentlige
Overspisere må undvære hjælp fra det offentlige

Studiet er publiceret i det videnskabelige magasin Medical Hypotheses.

LÆS OGSÅ: Svære anoreksi-patienter skal nu have bedre hjælp

LÆS OGSÅ: Flere behandles for spiseforstyrrelser

LÆS OGSÅ: Tv: Sandra har haft anoreksi i 17 år: Jeg bliver bange når jeg ikke kan se mine knogler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx