Af - 24/03-14 22:15; Opdateret: 24/03-14 23:08

Aborterede fostre brugt til at opvarme hospitalerAborterede fostre brugt til at opvarme hospitaler

I England er ligene af aborterede spædbørn blevet forbrændt sammen med andet affald. Nogle blev endda brugt til at opvarme hospitaler, viser en ny undersøgelse.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Ti engelske hospitaler har indrømmet at have afbrændt resterne fra aborterede spædbørn sammen med andet affald. To andre hospitaler har endda brugt de aborterede spædbørn til at varme hospitalerne op gennem forbrænding.

Det skriver Telegraph.uk på baggund af en ny undersøgelse foretaget af engelske Channel 4, som afslører praksissen på tv i aften.

Gav sin gravide kæreste abortpiller i smug
Gav sin gravide kæreste abortpiller i smug

Den barske håndtering har fået landets sundhedsminister, Dan Poulter, til at kræve et øjeblikkeligt stop for den praksis, mens han kalder hospitalernes handlinger 'totalt uacceptabelt.'

Et af landets førende hospitaler, Addenbrooke i Cambridge, brændte 797 fostre under 13 ugers svangerskab som affald for at få varme på hospitalets gange. Mødrene fik fortalt, at resterne var blevet kremeret.

Hun har lige fået en abort - nu er hun tilbage i 'Big Brother'-huset
Hun har lige fået en abort - nu er hun tilbage i 'Big Brother'-huset

Det samme gjorde sig gældende på Ipswich Hospital, hvor 1.101 abort-rester er blevet genereret til varme i perioden 2011-2013.

Småskavanker får kvinder til at søge om sen abort
Småskavanker får kvinder til at søge om sen abort

'Klinisk risikoaffald' i Danmark
I Danmark håndterer hospitalerne aborterede spædbørn forskelligt, ligesom det også er afgørende hvor mange uger svangerskabet har stået på.

Ifølge et høringssvar fra Etisk Råd betragtes et aborteret foster ikke som en afdød person, og et hospitals bortskaffelse af aborterede fostre er omfattet af de 'regler, der gælder for klinisk risikoaffald, det vil sige på linje med eksempelvis amputerede lemmer.'

14-årig voldtægtsoffer får omsider abort
14-årig voldtægtsoffer får omsider abort

Det betyder, at lemmerne opsamles i en særskilt plastspand og forbrændes af æstetiske grunde, for at sikre, at genkendelige vævs- eller legemsdele er ugenkendelige efter bortskaffelsen.

Bortskaffes rutinemæssigt

Ofte bliver fostre fra graviditeter tidligere end uge 12 bortskaffet rutinemæssigt af sygehusene uden konsultation med forældrene, står der i høringssvaret.

Spansk regering forbyder fri abort
Spansk regering forbyder fri abort

Det var også tilfældet i Region Midtjylland, hvor der 'ingen steder sker der en aktiv rutinemæssige involvering af forældrene, men der informeres om praksis og mulighed for nedgravning, hvis forældrene ytrer ønske herom,' står der i en redegørelse fra 2011.

Det er en praksis, som Landsforeningen Spædbarnsdød gerne så lavet om:

- Det er ikke et informeret valg, man træffer, og man kan diskutere, om det i det hele taget er et valg, siger Sekretariatschef Michael Esmann.

Efter udgangen af uge 12 har mange sygehuse særlige rutiner:

Bortskaffelse: Sygehusene bortskaffer aborter ved at fostrene indsamles i en gul spand eller sæk og brændes på linje med eksempelvis amputerede lemmer.

Anonym nedgravning:
Fostrene nedgraves på kirkegårdenes børnefællesgrav uden nogen ceremoni

Individuel nedgravning:
Forældrene får fosteret udleveret med en nedgravningsattest, så fosteret kan begraves som forældrene måtte ønske det.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx