Af - 23/10-16 14:45

Lægerne er forundrede: Mød mirakelbabyen, der blev født TO gangeLægerne er forundrede: Mød mirakelbabyen, der blev født TO gange

Historien melder ikke noget om, hvilken dato babyen skal fejre fødselsdag.

Bildstrecke im Grossformat »

Da Margaret Boemer tog til rutinetjek cirka 16 uger inde i sin graviditet, skulle det vise sig, at noget var helt galt.

Boemer havde oprindeligt været gravid med tvillinger, men den ene gik tabt tidligt i graviditeten, og lægerne havde ved skanningen dårligt nyt om den lille pige, der var tilbage.

GENIALT: Er det her Danmarks SJOVESTE baby-billede?
GENIALT: Er det her Danmarks SJOVESTE baby-billede?

Hun havde et cystisk teratom, hvilket var ubehageligt for forældrene at få at vide. Især fordi de ikke vidste, hvad ordet betød og hvad diagnosen indebar. Det fortæller de i et interview, som Texas Children's Hospital har delt ifølge CNN.

Tumoren var placeret ved pigens haleben, og den var ikke uden betydning.

Kan endelig smile: Pige blev født med kæmpetunge
Kan endelig smile: Pige blev født med kæmpetunge

Babysitter chokeret: Finder baby sovende på hovedet
Babysitter chokeret: Finder baby sovende på hovedet

En af hospitalets direktører, Dr. Darrell Cass, fortæller, at det ikke altid er farligt for et foster at have en sådan tumor, men at der cirka halvdelen af gangene opstår problemer på grund af barnets blodomløb, fordi tumoren lever af barnets blod og bliver en form for konkurrent:

- I nogle tilfælde vil tumoren så vinde, og så kan hjertet ikke følge med længere og det vil gå i stå, hvorefter barnet vil dø.

Tumoren i dette tilfælde var efterhånden blevet på størrelse med barnet, og lægerne så derfor ikke nogen anden udvej, end at foretage en operation bare fem måneder inde i graviditeten.

Hund dræber fire måneder gammel baby: Storebror er endnu indlagt
Hund dræber fire måneder gammel baby: Storebror er endnu indlagt

Det var en risikabel affære, men det var den lille piges eneste chance for at overleve. Selve indgrebet var relativt nemt, men operationen tog fire timer. Først skulle der foretaget kejsersnit. Så skulle fosteret tages ud og indgrebet skulle finde sted. Til sidst skulle barnet lægges tilbage i sin mors mave, der så skulle lukkes sikkert sammen igen.

Barnet var ved at dø af hjertestop undervejs, men det hele endte heldigvis godt.

I sommer blev den lille pige atter født, denne gang til normal tid, og lægerne på Texas Children's Hospital kaldte det raske og velskabte barn for et mirakel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx