18/01-15 21:15

Boko Haram mistænkt for ny massebortførelseBoko Haram mistænkt for ny massebortførelse

Boko Haram menes at stå bag bortførelse af snesevis af mennesker, også mange børn, under et angreb i Cameroun.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Sunday Alamba)

Under et angreb i Cameroun er mindst 60 mennesker blevet bortført, efter alt at dømme af den militante nigerianske gruppe Boko Haram.

Det oplyser kilder i Camerouns sikkerhedsstyrker og regering.

Ifølge nyhedsbureauet AFP blev mindst 60 mennesker bortført under et blodigt angreb i Cameroun. Andre kilder siger til Reuters, at 80 er bortført, heriblandt et halvt hundrede børn.

Mindst tre meldes dræbt i søndagens angreb mod landsbyer i det nordlige Cameroun.

En højtstående officer, der befinder sig i området, siger til Reuters, at de formodede Boko Haram-medlemmer blandt andet angreb landsbyen Mabass tidligt søndag morgen og bortførte omkring 30 voksne og cirka 50 drenge og piger i alderen mellem 10 og 15 år.

Mindst 100 meldes dræbt af Boko Haram i Nigeria
Mindst 100 meldes dræbt af Boko Haram i Nigeria

Soldater kom i en to timer lang ildkamp med de militante bortførere, tilføjer officeren.

En talsmand for Camerouns regering bekræfter over for Reuters, at tre mennesker blev bortført under angrebet, men kan ikke oplyse med sikkerhed, hvor mange mennesker der er blevet bortført.

Regeringstalsmanden retter skylden mod Boko Haram og tilføjer, at gerningsmændene brændte omkring 80 huse ned under angrebet.

Boko Haram har tidligere bortført adskillige mennesker. Det vakte reaktioner over det meste af verden, da den islamistiske gruppe sidste år bortførte omkring 200 skolepiger fra byen Chibok i det nordøstlige Nigeria.

Boko Haram bortfører 185 mennesker i nigeriansk landsby
Boko Haram bortfører 185 mennesker i nigeriansk landsby

Gruppen har optrappet sine angreb forud for præsidentvalget i Nigeria den 14. februar.

Boko Haram har først og fremmest terroriseret civilbefolkningen i det nordlige Nigeria gennem de seneste år, men har også tidligere gennemført angreb i nabolandet Cameroun og i Niger.

Søndagens bortførelser kommer netop som Tchad har indsat omkring 2000 soldater i Cameroun, der skal hjælpe Camerouns hær med at bekæmpe truslen fra nigerianske Boko Haram.

LÆS OGSÅ: Bombe mod busstation i Nigeria dræber 40

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx