Af Finn Bjørvig Hansen - 03/10-17 17:10

Vildt: Denne skål er lige blevet solgt for 240 millioner kronerVildt: Denne skål er lige blevet solgt for 240 millioner kroner

En knap 900 år gammel skål er blevet solgt på auktion for en formue.

storybild

Nicholas Chow viser de sjældne Ru Guanyao børste vasker frem. Den blev solgt for 240 millioner kroner i Hong Kong. (Billede: BOBBY YIP)

En næsten 900 år gammel kinesisk skål har tirsdag sat en ny og imponerende verdensrekord for kinesisk keramik, da den blev solgt for imponerende 240 millioner kroner ved en auktion hos Sotheby's i Hong Kong.

Den lille blågrønne skål brød dermed rekorden, der også var blevet sat i Hong Kong i 2014, da en 500 år gammel 'kyllinge' kop fra Mingdynatiet blev solgt for 228 millioner kroner. Det skriver channelnewsasia.com.

Den lille skål (diameter 13 cm) blev brugt til at vaske børster. Den blev brændt i ovnene i det berømte nordlige Songdynasti (fra 960 til 1127) i Ruzhou.

Den blev solgt efter en 20 minutter lang budkrig til en anonym køber.

De er specielt sjældne, fordi ovnene i Kinas centrale Henanprovins kun havde en meget kortvarig produktion, der varede omkring to årtier.

Skålen, der kom fra Chang Foundation i Taiwans Hongxi Museum, er en af kun fire kendte Ru-arvestykker, der tilhører private.

»I løbet af de sidste 20 år har vi oplevet en stor tilgang af købere fra Kina. Vi fylder rummet med nye priser og nye interesser, og det er hvad der virkelig driver priserne i dag,« siger Sotheby's viceformand for Asien, Nicolas Chow.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Forurenet med mus: Nu tilbagekaldes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx