Af - 24/12-15 13:54; Opdateret: 24/12-15 15:09

Dyrlæge deler skrækkeligt billede: Derfor må du aldrig give din hund chokoladeDyrlæge deler skrækkeligt billede: Derfor må du aldrig give din hund chokolade

Din hund kan ikke tåle chokolade. En dyrlæge har delt et alvorligt billede, som skal minde dig om konsekvenserne.

storybild

Hunden Sofia var tæt på at dø af en chokoladeforgiftning. Nu deler dyrlæge et billede af, hvordan hun reddede sig selv. (Billede: Facebook)

Hvis du som hundeejer har planer om at lægge chokolade under træet i år - så tænk dig lige om en ekstra gang. Din hund kan nemlig nemt lugte sig frem til godterne, og den er ikke klar over, at den ikke kan tåle det.

Greenbrier Emergency Animal Hospital har delt et billede af hunden Sofia, efter den sidste år havde spist næsten et helt kilo chokolade. Selvom gaverne var pakket godt ind, måtte ejer Daisy Roja sande, at hendes to hunde fandt frem til dem. Den anden hund spiste knap 500 gram.

- De var pakket ind og med papir omkring - og så i en pose mellem de andre ting under træet, fortæller hun om den skrækkelige aften.

Slagteri lukker efter mistanke om svinepest
Slagteri lukker efter mistanke om svinepest

Hun måtte hurtigt søge hjælp hos dyrlægen, som gav hundene aktiv kul, som skal stoppe stoffet theobromin fra at blive absorberet i dem. Stoffet findes i chokolade og er giftigt for hunde.

- Sofia havde brækket sig, før hun kom her, og hun havde allerede hjertebanken, hvilket er to tegn på en chokoladeforgiftning, så vi vidste, vi havde et problem, siger dyrlæge Cheryl Antonucci.

Ny børnebog afslører sandheden om Peter Plys
Ny børnebog afslører sandheden om Peter Plys

Hvis du har mod på det, kan du her se billedet, som er lagt op for at advare hundeejere om at holde hunde fra chokolade. Vi skal advare mod et skrækkeligt billede af en dødssyg hund, som kaster op.

Advarsel

Stødende billede. Tryk for at vise.

Heldigvis for hunden og ejeren var det denne ordentlige omgang opkast, som endte med at redde hunden fra forgiftningen.

LÆS OGSÅ: Opråb fra professor og dyrlæge: Vores kæledyr er for fede!

LÆS OGSÅ: Kæmpekat får Dyreværnet til at råbe op - stop overfodring af kæledyr

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx