Af - 06/12-15 16:24

Familiefoto går verden rundt: Vi er blot en almindelig amerikansk familieFamiliefoto går verden rundt: Vi er blot en almindelig amerikansk familie

- Det er op til amerikanerne at beskytte Amerika, lyder følgeteksten til et omstridt familiebillede, der vækker harme og glæde på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Et opsigtsvækkende familiefoto bliver delt i stor stil på nettet.

Billedet viser en republikansk politiker og hendes familie. Alle er bevæbnet med håndvåben - på nær spædbørnene.

- Det er op til amerikanerne at beskytte Amerika. Vi er blot en almindelig amerikansk familie. Med kærlighed og frihed, Michele, lyder teksten til julekortet på Facebook, der søndag eftermiddag er blevet delt mere end 4,700 gange.

Flere familiemedlemmer er udstyret med pistoler af mærket Glock, mens hovedpersonen selv, Michele Fiores, holder en kortløbet pumpgun af mærket Serbu Super Snubby. Ud over det dødbringende isenkram, så er familien blevet fotograferet på bare fødder eller i strømpesokker og matchende røde juletrøjer.

TV: Ægtepar der stod bag massakre havde massive våbenlagre
TV: Ægtepar der stod bag massakre havde massive våbenlagre

Den 45-årige Michele Fiores er republikansk politiker i ørkenstaten Nevada, der blandt andet er kendt for spillebyen Las Vegas. Hun er stærk fortaler for, at borgere skal have retten til at have våben på sig.

Hun har blandt andet sagt, at hvis de kønne piger på universitetet gik rundt med en revolver i tasken, så var der nok ikke så mange voldtægtsanmeldelser.

It's up to Americans to protect America. We're just your ordinary American family.-With love & liberty, Michele

Posted by Michele Fiore on Monday, 30 November 2015

Det tungt bevæbnede julekort blev lagt på Facebook den første december, hvilket var lige i kølvandet på et angreb imod en abortklinik i Colorado Springs. Her gik den 57-årige kristne højreekstremist, Robert Lewis Dear, amok med et automatvåben. Det kostede en politibetjent og to borgere livet. Derudover blev fem betjente dræbt og fire civilister sårede.

Julekortet med den høje kaliber er dels blevet rost for sin klare holdning til våben som et forsvarsmiddel, og dels lagt for had for at give små børn et våben i hænderne.

Mand dræber tre på abortklinik og overgiver sig
Mand dræber tre på abortklinik og overgiver sig

Desuden har beskeden om selvforsvar fået mere vind i sejlene, både fra kritikere og meningsfæller efter skuddramaet i San Bernadino i Californien, hvor et kærestepar med formodede forbindelser til Syrien har dræbt 14 og såret 21.

Anholdt mistænkt for at sælge våben til Paris-gerningsmænd
Anholdt mistænkt for at sælge våben til Paris-gerningsmænd

Michele Fiores er dog ikke helt den arketypiske republikaner, som mange europæere ynder at pege fingre af, når de skal karakterisere alt, hvad der er galt med De Forenede stater. Politikeren fra Nevada har været en af de eneste, der er gået imod sit partis overordnede linje og har stemt for både fri hash og lovliggørelsen af homo-ægteskaber.

LÆS OGSÅ: Ny terror-video offentliggjort: Kvinder overlever mirakuløst iskoldt henrettelsesforsøg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx