Af - 15/12-16 06:17

SeaWorld åbner ny park uden spækhuggereSeaWorld åbner ny park uden spækhuggere

Siden dokumentaren 'Blackfish' udkom i 2013, har amerikanske SeaWorld mødt stor kritik mod at holde spækhuggere i fangenskab. Nu tager parken konsekvenserne af kritikken.

Bildstrecke im Grossformat »

De sorte og hvide kæmpefisk vil ikke være at finde, når SeaWorld i 2022 åbner en SeaWorld i Abu Dhabi.

Spækhuggere, der vinker med finnen, som svømmer sidelæns, og som kan sprøjte vand på andre ved at slå med halen. Det er nogle af de kunstner og tricks, som spækhuggerne i SeaWorld lærer.

Men den amerikanske zoologiske have for svømmende dyr har siden 2013 mødt stor modstand mod at holde spækhuggere i fangenskab.

For tre år siden udkom dokumentaren 'Blackfish' nemlig, der viste, hvor dårligt de store sorte og hvide fisk trives i fangenskab i SeaWorld.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om blandt andet virksomhedsdrift og nye virksomhedsinitiativer.

Siden har parken meldt ud, at de stopper med at avle spækhuggere. Og nu er der mere godt nyt til de dyreaktivister, der kæmper for spækhuggers ve og vel.

SeaWorld har nu udmeldt, at de planlægger at åbne den første park uden spækhuggere i Abu Dhabi. Det skriver SeaWorld i en pressemeddelelse.

- SeaWorld Abu Dhabi bliver den første nye SeaWorld uden spækhuggere. Parken vil gøre det muligt for mennesker at komme helt tæt på dyrene, og parken vil indeholde et akvarium i verdensklasse, skriver SeaWorld blandt andet i pressemeddelelsen.

TV: Delfin fik nok: Stjal kvindes iPad
TV: Delfin fik nok: Stjal kvindes iPad

Men dyrerettighedsorganisationen PETA klapper ikke just i hænderne over denne udmelding:

I et land, der rummer verdens hurtigste rutsjebane og bygninger, der skubber grænserne for arkitektonisk fantasi, kunne bittesmå tanke fyldt med dyr, der har det elendigt, ikke se mere forældet eller vanvittigt ud.
Det siger Jason Blaker, der er næstformand for PETA til The Independent.

Parken forventes at åbne i 2022, og den skal ligge på Abu Dhabi's kunstige ø 'Yas'.

Spækhuggeren fra 'Befri Willy', Keiko, blev sluppet ud i naturen i 2002 efter mange års fangenskab. Han levede i Taknesfjorden i det vestlige Norge, indtil han døde af sygdom i 2003.

Efter han blev sluppet løs, søgte han fortsat kontakt til mennesker og blev frem til sin død også passet af mennesker i området.

LÆS OGSÅ: Akvarium stopper al import af vilde hvaler

LÆS OGSÅ: Fanget på skjult kamera: Anmeldt for sex med delfin

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespillerinde skal skilles fra sin...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Liverpools skurk dagen derpå: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx