25/09-17 20:47

Observatører: Russiske fly dræber 37 i syrisk provinsObservatører: Russiske fly dræber 37 i syrisk provins

Mange børn meldes dræbt ved bombeangreb i Idlib, som er udpeget til en af Syriens deeskaleringszoner.

storybild

Damaskus. Russiske fly har ved angreb i det nordvestlige Syrien dræbt mindst 37 civile, hvoraf 12 var børn, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge AFP.

Overvågningsgruppen siger, at det er det højeste antal dræbte civile i provinsen Idlib siden regionen i maj blev udpeget til at være en af Syriens "deeskaleringszoner" i henhold til en aftale indgået mellem det syriske regime, Rusland og Iran samt Tyrkiet, der støtter den moderate oprørsbevægelse.

- Luftangrebene ramte adskillige steder og landsbyer i distriktet Jisr al-Shughur, siger lederen af observatørgruppen, Rami Abdel Rahman, som i de første meldinger rapporterede, at 27 civile var blevet dræbt.

Efter flere måneder med ro er Idlib i de seneste uger blevet rystet af voldsomme luftangreb, som udføres af regimet med støtte fra dets russiske allierede. Angrebene er taget til, efter at jihadister gik til angreb i naboprovinsen Hama, som også er omfattet af aftalen om sikre zoner.

Under krigen i Syrien, der begyndte i 2011, er over 330.000 mennesker blevet dræbt.

Islamisk Stat har ingen krigere i Idlib.

Syriens opposition, hvis ledere er i eksil, giver Rusland og det syriske regime skylden for, hvad det kalder "forbryderiske bombeangreb."

Ifølge den syriske opposition, som er repræsenteret af en "National Koalition" i Istanbul, så var bombeangrebene "krigsforbrydelser", som ramte hospitaler, førstehjælpscentre, skoler og beredskabscentre.

Ruslands viceudenrigsminister, Sergej Ryabkov, sagde tidligere mandag, at en russisk general er død i Syrien som følge af en tvetydig amerikansk politik over for Islamisk Stat.

- Det er meget bekymrende, men kendsgerninger viser, at USA anser geopolitiske mål for vigtigere end den erklærede krig mod terrorisme, sagde Ryabkov.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Kendt præst: Derfor hylder danskerne...
bt.dk
'Jeg får også tit ondt i hovedet af...
bt.dk
DR bekræfter: Her er den nye X...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx