Af Ritzau - 10/03-17 09:55; Opdateret: 10/03-17 10:19

Alliance: Islamisk Stats syriske højborg kan nu generobresAlliance: Islamisk Stats syriske højborg kan nu generobres

Der er nu nok tropper i kampen om IS-belejrede Raqqa til at kunne befri byen, oplyser militær alliance.

storybild

Islamisk Stat er presset fra flere sider. Både syriske regeringsstyrker, tyrkiskstøttede oprørere og en amerikanskstøttet alliance, der består af kurdiske og arabiske soldater kæmper mod de militante islamister. Her medlemmer af SDF nord for Raqqa. (Billede: Reuters/Rodi Said)

Der er nu militære styrker nok til at kunne befri byen Raqqa, der er Islamisk Stats højborg i Syrien.

Det oplyser den kurdisk-arabiske alliance De Syriske Demokratiske Styrker (SDF), som støttes af amerikanske specialstyrker og den kurdiske gruppe YPG.

Meldingen kommer, dagen efter at USA har besluttet at sende yderligere 400 soldater til Raqqa. 500 amerikanere kæmper allerede imod medlemmerne af Islamisk Stat i den belejrede by.

- Vores tropper vokser lige nu, særligt på grund af folk i området, og vi har nok kræfter til at befri Raqqa med støtte fra koalitionsstyrkerne, siger Jihan Sheikh Ahmed, der er SDF's talskvinde, i en udtalelse.

Islamisk Stat er presset fra flere sider. Både syriske regeringsstyrker, tyrkiskstøttede oprørere og en amerikanskstøttet alliance, der består af kurdiske og arabiske soldater kæmper mod de militante islamister.

- Vi har fået oplysninger om, at fjenden er ved at flytte dele af ledelsen uden for byen, og at den graver tunneler under jorden.

- Vi forventer, at de vil forstærke byen, og at terrorgruppen vil være afhængig af gadekamp, siger Jihan Sheikh Ahmed, der understreger, at gruppen ikke ønsker hjælp fra Tyrkiet i kampen mod Islamisk Stat.

Tyrkisk militær har dræbt 71 medlemmer af YPG og det forbudte arbejderparti PKK i Syrien den seneste uge. Tyrkiet betragter PKK som en terrororganisation.

Amerikanske specialstyrker har befundet sig i Syrien siden 2015. De rådgiver og træner alliancen.

Forstærkningen kommer på et tidspunkt, hvor USA's præsident, Donald Trump, har bedt sine sikkerhedseksperter fremlægge en plan for, hvordan Islamisk Stat kan besejres.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx