Af - 01/01-14 15:24

Ryg løs! Her er der nu fri hashRyg løs! Her er der nu fri hash

Fra nytårsdag er det, i den amerikanske delstat Colorado, nu helt legalt at købe hash i butikkerne uden at man behøver at have en recept.

storybild

I den amerikanske delstat, Colorado, kan man fra nytårsdag, helt lovligt, købe marijuana i udvalgte butikker. (Billede: Polfoto/AP/Matilde Campodonico)

I et års tid har man kunnet købe marijuana i udvalgte butikker, i Colorado i USA, ved at have en recept og derved skulle bruge det medicinsk. Det sikrede en folkeafstemning.

Derfor tager kloge børn oftere stoffer
Derfor tager kloge børn oftere stoffer

Men fra i dag behøver man ikke længere en recept, og kan nu købe marijuana helt lovligt, hvis man ønsker at være påvirket af det. Og det er der tilsyneladende mange der gerne vil, det skriver Ekstra Bladet.

- Vi planlægger at have 2000 joints klar hver gang vi åbner, siger den 51-årige Robin Hackett, der er medejer af Botana Care, som sælger marijuana.

Dansk betjent træt af hash-regler: Så legaliser det dog!
Dansk betjent træt af hash-regler: Så legaliser det dog!

Hun forventer, at der vil være mellem 800 og 1000 kunder dagligt i begyndelsen. Og hun fortæller at butikken har 23 kilo på lager.

S: Hash skal koste kørekortet, punktum
S: Hash skal koste kørekortet, punktum

Myndighederne har givet 13 butikker, som også før solgte den receptpligtige marijuana, lov til at at sælge marijuana og det beskattes på samme måde som alkohol. Marijuana-markedet forventes fra officiel side, at sikre staten en årlig indtægt på op mod 578 millioner dollars.

Fri hash: Uruguay legaliserer marihuana
Fri hash: Uruguay legaliserer marihuana

Marijuana er stadig ulovligt, ifølge den føderale lovgivning, men præsident Barack Obama har lovet, at de enkelte delstater selv må regulere lovgivningen, og i staten Washinton er det ligeledes lovligt at købe marijuana i butikker. Desuden er flere stater begyndt at afkriminalisere marijuana.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx