Af - 19/04-16 09:45; Opdateret: 19/04-16 10:26

Derfor mister blondiner deres mødom før rødhåredeDerfor mister blondiner deres mødom før rødhårede

Hvornår man mister sin mødom er ikke kun påvirket af udefrakommende faktorer. Ny forskning peger på, at det også kan ligge i dine gener helt fra fødsel af.

Bildstrecke im Grossformat »
Khloe Kardashian var 13 år, da hun for første gang var sammen med en fyr, som, ifølge dokumentaren 'Kardashian Konfidential', var "meget, meget manipulerende" Johnny Depp var blot 13 år, da han første gang var i seng med en kvinde. Siden er det blevet til mange omgange i høet. Skuespiller og sanger Jessica Simpson ventede på sin udkårne. Da hun blev 22, giftede hun sig så med Nick Lachey, og så kunne det sjove begynde. Harry Potter "tryllede" første gang med staven, da han var 16 år. Til magasinet 'Details' fortalte Daniel Radcliffe, at hans første kvindelige bekendtskab var "meget ældre", end han selv var. Loyale Celine Dion var sammen med René Angélil den 30. april 1988. På det tidspunkt var hun 20 år, og knægten blev senere hendes mand. Sexede Megan Fox har fortalt bladet 'Cosmopolitan', at hun var 17 år, da hun første gang gik i seng med en mand. "Vi var forelskede. Det var dejligt!" Den ombejlede Coldplay-forsanger Chris Martin måtte vente 22 år, før han mistede sin mødom. Til Rolling Stone har han fortalt, at han havde det svært med pigerne, da han var yngre. Sådan er det ikke længere, og i dag danner han par med Gwyneth Paltrow. Kim Kardashian fortalte i Oprah Winfreys tv-program, at hun var 14 år, da hun første gang var sammen med en mand. Ifølge Playboy var Transformers-stjernen Shia LaBeouf 18 år, da han mistede sin mødom: "Jeg fortalte hende slet ikke, at jeg var jomfru". Rapperen Lil Wayne har fortalt til 'Playboy', at han mistede sin mødom som 11-årig til en 13-årig pige. "Hun havde alle brætspil, man kunne forestille sig. Det kunne jeg godt lide! Vi spillede et spil, og så skrev hun 'knep mig' på brættet" Tommy Lee mistede sin mødom i en alder af blot 11 år. Pigen var søsterens veninde, og uheldigvis opdagede hun, hvad der foregik - mens det foregik! Komiske Will Ferrell gik i college og var 21, da han mistede sin mødom. Det fortalte han til 'Rolling Stone'. Skuspilleren Josh Brolin var blot 11 år, da han første gang boltrede sig på lagnerne med en ung kvinde.

Hvis du går og tror, at ting som kærlighed, gruppepres og andre påvirkninger fra opdragelse og miljø udelukkende påvirker din seksuelle debut - så tro om igen.

Forskere har opdaget, at medfødte træk spiller en vigtig rolle i, hvornår unge hopper en tur under dynen for første gang. Det skriver The Telegraph.

TEST: Hvor mange har du i virkeligheden haft sex med?
TEST: Hvor mange har du i virkeligheden haft sex med?

Forskerne kom blandt andet frem til, at rødhårede var mere tilbøjelige til at vente med at have sin seksuelle debut i forhold til personer med andre hårfarver.

Fregner var ligeledes en indikator for, at man udskød sin seksuelle debut, hvilket dog kun gjorde sig gældende for kvinder.

Hårfarvens betydning var en af mange genetiske faktorer, som forskerne undersøgte, og de kom frem til, at miljøet var mere afgørende end generne.

- Sociale faktorer spiller en klar og relevant rolle. Men vi viser, at alderen for den seksuelle debut også er påvirket af gener, der virker ved en timing af fysisk modenhed og gener, der bidrager til vores naturlige forskelle i personlige træk, siger seniorforsker ved Cambridge University, John Perry, til The Telegraph.

Helt konkret er påvirkningen af henholdsvis arv og miljø, ifølge forskerne, meget klart sat op, når det kommer til, hvornår man har sin seksuelle debut. Den er 25 procent påvirket af arv og 75 procent påvirket af miljø.

Her er listen: de kendtes første knald
Her er listen: de kendtes første knald

Forskerne håber, at deres studie kan være med til bedre at målrette og effektivisere kampagner mod unge om sund adfærd.


LÆS OGSÅ: Harry Potter er hudløs ærlig omkring sin sex-debut

LÆS OGSÅ: Sådan var pornostjernernes sexdebut

LÆS OGSÅ: Kardashian-søster afslører: Så ung var jeg da jeg mistede min møddom

LÆS OGSÅ: 27-årig kvinde sætter sin mødom til salg for to millioner

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemand fængslet: Grinede flere...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx