Af Ritzau/AFP - 25/05-14 16:37; Opdateret: 25/05-14 19:14

Belgisk EU-valg overskygges af bestialsk jødedrabBelgisk EU-valg overskygges af bestialsk jødedrab

Drabet på et israelsk par, en franskmand og en receptionist på det jødiske museum i Bruxelles kaster mørke skygger over EU-valg.

storybild

Belgisk politi har frigivet dette billede af gerningsmanden, som fortsat ikke er identificeret. (Billede: Geert Vanden Wijngaert)

Valget til EU-Parlamentet i Belgien overskygges søndag af skuddramaet i det jødiske museum i Bruxelles, hvor fire personer blev dræbt og en alvorligt såret. Politiet jager fortsat gerningsmanden til den blodige episode, der skaber frygt for en ny bølge af antisemitisme i Europa.

Udskældt Lars Løkke beklager 'usmagelig' Facebook-opdatering
Udskældt Lars Løkke beklager 'usmagelig' Facebook-opdatering

Det er det første angreb på et jødisk mål i Belgien i mere end 30 år, og det skete dagen inden det belgiske valg til EU-Parlamentet. Et valg, der omfatter 400 millioner vælgere i 28 lande.

- En valgdag er normalt en hyldest til demokratiet. I dag er den formørket af sorte skyer. Det ligger alle på sinde. I Belgien er vi ikke vant til den slags barbariske handlinger, siger landets premierminister Elio Di Rupo.

Én anholdt efter skuddrab på jødisk museum
Én anholdt efter skuddrab på jødisk museum

I det hellige land hylder Israels premierminister Benjamin Netanyahu den besøgende pave Frans' "beslutsomme holdning mod antisemitisme, særlig set i lyset på det stigende jødehad, vi aktuelt er vidner til".

Viceanklager Ine Van Wymersch bekræftede, at to israelere var blandt de omkomne, mens den tredje var en fransk kvinde. En fjerde kritisk såret person var belgier, der arbejdede som frivillig på museet, oplyste hun på et pressemøde.

Tre myrdet foran jødisk museum i Bruxelles
Tre myrdet foran jødisk museum i Bruxelles

Politiet har endnu ikke identificeret gerningsmanden, som formentlig har arbejdet alene, sagde hun og tilføjede, at han var velforberedt og vel bevæbnet. Et foto af den mistænkte vil blive offentliggjort meget snart. Ine Van Wymersch appellerede til offentligheden om hjælp til at finde angriberen.

Viceanklageren tilføjede, at hun ikke kunne bekræfte, at der var tale om et terrorangreb eller en antisemitisk handling, men at alle spor var åbne.

Frankrigs præsident, Francois Hollande, der befinder sig i Sydfrankrig for at stemme til EU-Parlamentet, siger, at der ikke er nogen tvivl om angrebets antisemitiske karakter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMIs meteorolog har en nedslående...
bt.dk
Tjener tilbød Jes Dorph en fadøl: Jeg...
bt.dk
Ziegler om forhandlinger: Jeg er...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx