Af Nicolai Skovgård - 26/11-15 08:14

Trodser terror: Eagles of Death Metal vil genåbne Le BataclanTrodser terror: Eagles of Death Metal vil genåbne Le Bataclan

Rockbandet fra Californien kan ikke vente med at komme tilbage til massakre-ramt spillested i Paris.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Du kan se billeder fra terrorangebene i Paris i galleriet her.

Den 13. november blev bandets koncert afbrudt og forvandlet til et blodbad, da gerningsmænd skød omkring sig og til sidst sprængte sig selv i luften med 89 omkomne som resultat.

Men den amerikanske rockgruppe Eagles of Death Metal understreger nu, at den vil være med til at genåbne det parisiske spillested Le Bataclan, som var et af de steder, der blev angrebet i den franske hovedstad.

- Jeg gider ikke bruge mit liv på at prøve at tilfredsstille røvhuller, jeg vil bruge mit liv på at smile med mine venner og underholde dem, siger forsanger Jesse Hughes i et interview med det amerikanske medie Vice.

Hunden Diesel blev dræbt af terrorist: Sådan hylder politiet hunden
Hunden Diesel blev dræbt af terrorist: Sådan hylder politiet hunden

- Jeg kan ikke vente med at komme tilbage til Paris. Jeg kan ikke vente med at spille. Jeg vil tilbage. Vi vil være det første band, der spiller på Le Bataclan, når det genåbner.

- Jeg var der, da det blev stille i et minut. Vores venner tog derhen og døde. Jeg vil tage tilbage dertil og leve, fortæller Jesse Hughes.

Blandt de dræbte var fire personer, som var tilknyttet rockbandet. I alt 130 personer mistede livet i forbindelse med angrebene i Paris.

TV: Rørende - Her er den lille dreng, der giver Frankrig håbet tilbage
TV: Rørende - Her er den lille dreng, der giver Frankrig håbet tilbage

Musikerne slap væk, men Jesse Hughes fortæller, at mange andre, som forsøgte at skjule sig i bandets omklædningsrum på spillestedet, blev opdaget af attentatmændene.

- Adskillige folk gemte sig i vores omklædningsrum. Det lykkedes drabsmændene at komme ind, og de dræbte hver og en af dem - med undtagelse af en ung mand, som skjulte sig under min læderjakke, siger Hughes til Vice.

Eagles of Death Metal har aflyst resten af sin turné i Europa - herunder en planlagt koncert i Amager Bio 24. november.

Bandets interview til det amerikanske medie Vice kan du se her:

Stort fremmøde til mindehøjtidelighed: - I aften er vi alle franskmænd
Stort fremmøde til mindehøjtidelighed: - I aften er vi alle franskmænd

/ritzau/AFP

Isis: Dansk isproducent vil skifte navn
Isis: Dansk isproducent vil skifte navn

LÆS OGSÅ: Belgien hæver terroralarm i hele landet efter Paris-angreb

LÆS OGSÅ: Danskerne fortsætter dagligdagen trods terrorfrygt

LÆS OGSÅ: Frankrig beder Tyskland om mere hjælp i kampen mod IS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx