Af Fie West Madsen - 19/03-17 19:17

Trump beskyldte Tyskland for at skylde \Trump beskyldte Tyskland for at skylde "enorme pengesummer": Nu svarer Tyskland igen - på den køligste måde

Den amerikanske præsident Donald Trump beskyldte lørdag Tyskland for at skylde »enorme pengesummer« til NATO. Men præsidenten var tilsyneladende lidt for hurtig på aftrækkeren.

storybild

Tyskland skylder nemlig ikke NATO et kæmpe pengebeløb, som Donald Trump påstår.

»Der er ikke nogen gældskonto i NATO,« siger den tyske forsvarsminister Ursula von der Leyen i en udtalelse søndag ifølge Reuters.

Toprepublikaner afviser russisk samarbejde med Trump
Toprepublikaner afviser russisk samarbejde med Trump

Det er tidligere blevet besluttet, at alle medlemslande i NATO skal bruge to procent af landets bruttonationalprodukt på militæret inden 2024, og selvom Tyskland ligger under de to procent, understreger den tyske forsvarsminister, at udgifter til forsvaret dækker mange forskellige ting, og man kan derfor ikke kæde de to procent sammen med NATO alene.

»Forsvarsudgifter går også til FNs fredsbevarende missioner, til vores europæiske missioner og til vores bidrag til kampen mod IS terrorisme,« siger Ursula von der Leyen.

Trump sætter dystert aftryk på G20-møde i Tyskland
Trump sætter dystert aftryk på G20-møde i Tyskland

Meldingen fra den tyske forsvarsminister kommer, efter den tyske forbundskansler, Angela Merkel, over weekenden har været på officielt besøg hos præsident Donald Trump i Washington. Allerede fredag opstod der akavet stemning mellem de to, da Donald Trump tilsyneladende nægtede at give Merkel hånden under et pressemøde.

Trump appellerer dommers blokade af indrejseforbud - igen
Trump appellerer dommers blokade af indrejseforbud - igen

Lørdag udsendte Donald Trump en række tweets om, at trods mediernes meldinger var mødet med Merkel gået glimrende - men at man skulle huske på, hvor mange penge Tyskland skyldte NATO.

'På trods af hvad I har hørt fra de FALSKE NYHEDER, havde jeg et GODT møde med den tyske forbundskansler Angela Merkel. Ikke desto mindre skylder Tyskland.....'

'.... enorme summer penge til NATO og USA bør blive betalt mere for det magtfulde og dyre forsvar landet giver Tyskland!' skrev Trump i sine tweets.

Merkel i USA: Tyskland skal leve op til Natos budgetmål
Merkel i USA: Tyskland skal leve op til Natos budgetmålUSA tvinger klimaforandringer væk fra dagsorden på G20-møde
USA tvinger klimaforandringer væk fra dagsorden på G20-møde

Udover den tyske udmelding om, at Donald Trump altså ikke har ret i sine beskyldninger, så får Trump også kritik fra anden side. USAs permanente repræsentant i NATO fra 2009 til 2013, Ivo Daalder, har på Twitter irettesat den amerikanske præsident.

'Undskyld Hr. præsident, det er ikke sådan NATO fungerer. USA bestemmer selv hvor meget de bidrager til at forsvare NATO,« skrev Daalder lørdag på Twitter og fortsatte:

'Dette er ikke en finansiel transaktion hvor NATOs medlemslande betaler USA for at forsvare dem. Det er en del af vores forpligtelser i henhold til traktaten.'Julia Louis-Dreyfus: IngenTrump i vores præsidentserie
Julia Louis-Dreyfus: IngenTrump i vores præsidentserie

Han uddyber samtidig over for præsidenten, at alle lande har forpligtet sig til at øge forsvarsbudgettet, og de lande, der endnu ikke bruger to procent af brutonationalproduktet på militæret, øger deres budgetter. Det betyder dog ikke, at USA får penge, da midlerne går til NATO, påpeger Ivo Daalder.

LÆS OGSÅ: Trump vil anke dommers afgørelse om blokering af indrejseforbud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Skandale: Fodboldspiller tiltalt for...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx