Af - 18/09-14 08:20

Bortløbne Gidget fundet efter fem måneder - 4.500 km hjemmefraBortløbne Gidget fundet efter fem måneder - 4.500 km hjemmefra

En lille hund har på fem måneder formået at stikke af hjemmefra og dukke op tusindvis af kilometer hjemmefra.

storybild

Gidget havde kun tabt sig cirka 2,3 kilo i løbet af de fem måneder væk hjemmefra, så det lader ikke til, at hun er gået den lange vej. (Billede: Polfoto)

Den 22. april i år løb den syv år gamle jack russell terrier Gidget væk fra sit hjem i Philadelphia på den amerikanske østkyst. Nu er Gidget blevet fundet igen i god behold - næsten 4.500 kilometer væk i Oregon på den amerikanske vestkyst.

Vi behandler vores katte som hunde - og det bliver de syge af
Vi behandler vores katte som hunde - og det bliver de syge af

Det var et lokalt dyreinternat, der spottede hunden gående langs en vejkant, og ved at scanne chippen i hendes øre, kunne man finde frem til ejeren - som naturligvis var lamslået over at høre nyheden.

- Hun var meget overrasket og begejstret, fortæller Shelia Farrin, medarbejderen der identificerede Gidget, til lokalmediet Oregon Live.

- Hun var sådan helt ‘jeg har ingen anelse om, hvordan hun var kommet helt herhen’, siger Shelia Farrin.

Og hvordan Gidget har formået at rejse tværs over USA, får vi nok aldrig at vide. Microchippen i øret sporer ikke en hunds bevægelse, så det er et spørgsmål om gætterier.

Bedårende Golden Retriever vil KUN se sport i fjerneren
Bedårende Golden Retriever vil KUN se sport i fjerneren

Teknisk set er det ikke umuligt for en hund at gå så langt. Men hun har kun tabt knap 2,3 kilo, mens hun var væk, så hos internatet i Oregon har man en anden teori.

- Var det en langturschauffør? Var det nogen, der tog vestpå for at starte et nyt liv? Har hun gjort fem stop undervejs, gisner Jen Keene fra internatet.

Uanset hvad, så er Gidgets rejse ikke helt slut - hun skal også lige hjem igen. Ejeren har ikke råd til en flybillet tur/retur, så man forsøger at få Gidget hjem på andre måder. Internatets leder Deborah Wood håber, at en person i området, der alligevel skal til Philadelphia, kan tage hunden med.

Trofast hund vogtede over sin ejers grav i uger
Trofast hund vogtede over sin ejers grav i uger

- Det er lidt ligesom en Disney-film. Vi vil sørge for, at historien også har en Disney-slutning, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx