Af - 16/04-15 18:44; Opdateret: 16/04-15 18:56

Verdens sejeste chef? Går 90 procent ned i løn for sine medarbejderes skyldVerdens sejeste chef? Går 90 procent ned i løn for sine medarbejderes skyld

Folk hos Gravity Payments i Seattle er rigtig glade i disse dage.

storybild

(Billede: Polfoto)

Dan Price er en meget populær chef i disse dage.

Han er grundlægger af virksomheden Gravity Payment i Seattle, USA.

Populariteten skyldes, at han mandag annoncerede, at han har valgt at gå hele 90 procent ned i løn, så han kan sikre sine 120 medarbejdere en årsløn på mindst 70.000 dollar svarende til små 500.000 danske kroner. Og ja det tæller ALLE medarbejdere i virksomheden.

Det fik alle de amerikanske medier op af sæderne og blandt andet New York Times har valgt at skrive om den i disse kapitalistiske dage vilde nyhed.

Det betyder, at Dan Price går fra at tjene omkring en million dollar om året til kun 70.000 ligesom sine medarbejdere. Det gør han, indtil firmaets overskud stiger igen.

Price, der grundlagde virksomheden i 2004 som 19-årig, fik idéen, da han læste en artikel omkring lykke. Her lød det i grove træk, at folk der tjener omkring 70.000 dollar er mere glade end andre.

I praksis betyder det, at omkring 70 af medarbejderne får en lønforhøjelse, og 30 medarbejdere får fordoblet deres nuværende årsløn - og det er da slet ikke skidt. I skrivende stund er gennemsnitslønnen i firmaet 48.000 dollar. Lønændringerne kommer til at finde sted henover de næste tre år.

Den 30-årig administrerende direktør fortæller, at han håber, medarbejderne bruger pengene på deres egne 'amerian dream'. Det kunne være at købe drømmehuset.

LÆS OGSÅ: Australier fyret for fejl-sms til chefen: Din idiot

LÆS OGSÅ: Christopher satser hårdt på software-succes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx