Af Ritzau - 08/10-16 08:50

Orkanen Matthew er på vej mod nord langs USA's østkystOrkanen Matthew er på vej mod nord langs USA's østkyst

Dødstallet efter orkanen Matthews hærgen i Haiti er oppe på næsten 900. Orkanen er nu over havet ud for USA.

storybild

Orkanen Matthew ligger i havet ud for USA, og dens store kræfter tvinger havvand ind over kysten, som her på East Battery Street i Charleston, South Carolina. (Billede: Reuters/Jonathan Drake)

Orkanen Matthew bevæger sig i øjeblikket nordpå langs USA's sydøstlige kyst.

Den befinder sig over havet, og inde på land i de amerikanske delstater fra Florida i syd til Georgia og videre til South Carolina og North Carolina er indbyggernes fokus stift rettet mod havet og Matthew.

Millioner af mennesker er evakueret, og mange steder er strømmen gået. Matthew pisker vand ind over kysten, og der er oversvømmelser flere steder.

Matthew har mistet en del af sine kræfter. Nyhedsbureauet AFP skriver, at den nu karakteriseres som en kategori to storm på skalaen, hvor fem er den kraftigste.

Matthew har før været i kategori fire.

En kategori to storm kan dog stadig bide fra sig med vindstød på op til 165 kilometer i timen, men da den i tirsdags tog fat på Haiti, skete det med 233 kilometer i timen.

Og i Haiti fortæller rapporter, at dødstallet fortsat stiger.

Lørdag morgen dansk tid er der meldt om mindst 877 omkomne i det fattige og underudviklede Haiti, der fortsat kæmper med at komme oven på igen efter et stort og ødelæggende jordskælv i 2010.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx