Af - 03/09-13 21:31

På flugt: Min mand blev tortureret og slået ihjelPå flugt: Min mand blev tortureret og slået ihjel

Antallet af syriske flygtninge vokser dag for dag. De fleste har ingenting med sig – ud over skrækkelige historier.

storybild

24-årige Lama og hendes to drenge Farid på tre år og Samer på seks år var på flugt i Syrien gennem otte måneder. (Billede: Villads Zahle Dansk Flygtningehjælp)

Hver 15. sekund flygter endnu en syrer fra hus og hjem. En tredjedel af Syriens 20,8 millioner store befolkningen er nu flygtninge, og to millioner syrere opholder sig nu uden for hjemlandet.

20-årige Reem Othman arbejder som frivillig for Mellemfolkeligt Samvirke og ser katastrofen på nærmeste hold i nabolandet Jordan, hvor hun opholder sig med sin familie.

»De er meget kede af det og bange. Mange har mistet familiemedlemmer i bombeangreb. Mange familier er spredt rundt i de andre lande og i flygtningelejre, som de ikke kan komme i kontakt med,« siger Reem Othman til metroxpress.

LÆS OGSÅ: FN: To millioner er flygtet fra Syrien

Blev for farligt i Syrien
Hun flygtede selv med sin familie for snart et år siden, fordi 'det blev for farligt at blive der' og mistede for nylig en ven i et bombeangreb i Syrien.

En af dem, der er flygtet med sine børn fra den seneste tids blodige opgør mellem oprørere og Assad-styret, er Zeina på 25 år fra den syriske by Homs.

»For tre uger siden blev min mand tilbageholdt og tortureret – han blev tævet og fik sine ben brækket,« siger Zeina, der har modtaget en startpakke med mad, tæpper og hygiejeartikler fra Dansk Flygtningehjælp i Libanon.

LÆS OGSÅ: Danmark er Nordens mest krigeriske

Tortureret og dræbt
En anden, der har fået hjælp til de helt basale fornødenheder, er 24-årige Lama. Hun og hendes to drenge tre år og seks år var på flugt i Syrien gennem otte måneder. Nu er de i Libanon, hvor de bor på få kvadratmeter med drengenes bedstemor og Lamas søster.

»Min far er død, og min mand er forsvundet i syrien. Vi har hørt fra familiemedlemmer, at han blev tortureret og slået ihjel,« siger Lama.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klub med vigtig besked før...
bt.dk
Medie: Brøndby jagter tysker med...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx