Af Ritzau - 24/05-16 07:01; Opdateret: 24/05-16 07:58

Grækenland rydder flygtninge fra landets største lejrGrækenland rydder flygtninge fra landets største lejr

Flygtninge og migranter fra Idomeni-lejren flyttes til lejre i byen Thessaloniki, der er bedre organiseret.

storybild

En kvinde står af toget i Idomeni, hvor omkring 200 politibetjente tirsdag morgen er begyndt at rydde Grækenlands største flygtningelejr. (Billede: Scanpix/Sakis Mitrolidis)

Mindst 200 politibetjente er tirsdag morgen begyndt at rydde Grækenlands største flygtningelejr i den lille by Idomeni.

Lejren ligger på grænsen mellem Grækenland og Makedonien, og den er hjemsted for flere end 8400 flygtninge og migranter, skriver nyhedsbureauet AFP.

Politiet benytter sig af 20 politivogne og en helikopter under operationen, der har til formål at flytte flygtninge og migranter til bedre organiserede lejre.

De fleste skal bosættes i en nedlagt fabriksbygning uden for Grækenlands næststørste by, Thessaloniki, i løbet af de kommende ni dage, oplyste den græske regering mandag. Lejren i Thessaloniki vil kunne huse omkring 6000 flygtninge og migranter.

Rydningen af lejren i Idomeni sker efter en lang og hård vinter, der har givet kummerlige forhold, som har ført til kritik fra udlandet.

Diverse nødhjælpsorganisationer har gjort opmærksom på de svære forhold og har bakset med at få lægehjælp og mad til lejren, der ofte har været fyldt med mudder og regnvand.

Politiet har ifølge AFP hidtil ikke anvendt magt ved rydningen af lejren, og alt er således forløbet roligt i de første timer af evakueringen.

Mange af beboerne i lejren er ifølge de græske myndigheder kvinder og børn, der søger at blive genforenet med mandlige pårørende, der har efterladt dem i Grækenland, mens de selv er søgt videre op i Europa.

Grækenlands regering med premierminister Alexis Tsipras i spidsen har i flere måneder forsøgt at overtale de mange flygtninge og migranter i Idomeni til at flytte fra lejren for deres egen komfort og sikkerheds skyld.

På den måde har grækerne siden marts formået at overtale mange til at forlade den lille by, men mange er ifølge AFP utrygge ved at forlade lejren og rykke længere ind i landet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: 11 timer inde i ekstremt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx