11/07-15 08:16; Opdateret: 11/07-15 18:37

Grækenlands parlament siger god for reformforslagGrækenlands parlament siger god for reformforslag

Premierminister Tsipras mener, at hans regerings reformpakke er bedre end kreditorernes tidligere forslag.

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv)

Parlamentet i Grækenland har natten til lørdag blåstemplet det reformforslag, som landets regering torsdag sendte til de internationale kreditorer - EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - skriver Reuters og BBC.

Med reformerne håber den græske regering at kunne skaffe en ny lånepakke og dermed undgå en truende græsk exit fra eurozonen og økonomisk kaos.

Heftige protester ved Grækenlands parlament
Heftige protester ved Grækenlands parlament

Regeringen fik grønt lys til at forhandle videre på baggrund af forslaget fra et flertal af de 300 parlamentsmedlemmer. Flere stemte dog imod eller undlod helt at stemme, skriver den græske avis Kathimerini.

Forud for afstemningen forsvarede premierminister Alexis Tsipras de foreslåede reformer, der blandt andet indeholder besparelser på pensionsområdet og højere skatter, i en tale i parlamentet.

- Jeg bad ikke om et "nej" under folkeafstemningen, fordi vi skulle forlade eurozonen. Jeg gjorde det for at få bedre kort at spille i forhandlingerne, siger Tsipras ifølge AFP.

Græske konservative bakker Tsipras op
Græske konservative bakker Tsipras op

Hollande: Græsk forslag er troværdigt
Hollande: Græsk forslag er troværdigt

Han erkender samtidig, at de nye forslag ligger et stykke fra de løfter, som hans venstreorienterede Syriza-parti gik til valg på.

Men Tsipras afviser, at det græske reformforslag er hårdere kost end det fra kreditorerne, som et flertal af grækerne afviste ved en folkeafstemning 5. juli.

- På en række områder er forslaget bedre end det, der blev præsenteret for os som et ultimatum, mener Tsipras.

Unavngivne kilder har sagt til flere internationale nyhedsbureauer, at långiverne ser positivt på det nye græske forslag.

Danmark er parat til at yde nødhjælp ved græsk euroexit
Danmark er parat til at yde nødhjælp ved græsk euroexit

Eurolandenes finansministre skal lørdag tage stilling til, om de foreslåede reformer er tilstrækkelige til at gå videre med forhandlingerne om ny støtte til Grækenland.

Søndag mødes først eurolandenes stats- og regeringschefer i Bruxelles, inden samtlige EU-medlemmers ledere holder topmøde senere samme dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx