Af Maria Christine Madsen - 05/07-17 10:10

Saffie blev det yngste offer i terrorangrebet: Hun var alt, man kunne ønske sig i en lille pigeSaffie blev det yngste offer i terrorangrebet: Hun var alt, man kunne ønske sig i en lille pige

Den lille pige Saffie Roussos blev det yngste offer for terrorangrebet ved en Ariana Grande-koncert i Manchester for halvanden måned siden. Nu fortæller hendes far for første gang, hvordan familien har det - og hvordan det var at overbringe den svære besked til datterens mor.

storybild

Saffie Roussos blev kun otte år.

Den engelske pige Saffie på otte år havde været af sted til koncerten den 22. maj med sin mor og storesøster. Da de var ved at forlade arenaen, valgte en ung britisk mand at detonere en hjemmelavet bombe.

I alt mistede 22 mennesker livet i terrorangrebet. En af dem var Saffie.

Den lille piges mor - Lisa - blev selv alvorligt skadet af eksplosionen, og på hospitalet måtte hun igennem flere operationer og blev lagt i kunstig koma.

Da hun vågnede nogle dage senere, vidste hun, at familiens yngste datter var død. Det fortæller Andrew Roussos til det engelske medie BBC tirsdag - dagen, hvor Saffie kunne være fyldt ni år.

»Jeg frygtede det. Hun (Lisa, red.) kiggede bare på mig og sagde: 'Hun er væk, er hun ikke?'. Jeg sagde: 'Ja', og hun svarede: 'Jeg vidste det',« fortæller han.

»Det var alt, der blev sagt.«

Saffie Roussos var det yngste offer i terrorangrebet. Til BBC fortæller hendes far, at hun 'var alt, man kunne ønske sig i en lille pige'.

»Hun var en spasmager. Hun havde så stor en personlighed. Hun elskede at danse, elskede musik, gymnastik. Hvis der var noget, hun ville have, så gik hun efter det,« siger han.

Selv husker Andrew, at han ankom til koncertstedet efter eksplosionen og så, at hans ældste datter og Saffie storesøster - Ashlee Bromwich på 26 år - modtog behandling på stedet. Men Saffie og hans hustru var ikke til at få øje på.

»Du går i panik, og du er bekymret. Du aner ikke, hvad der foregår. Det var kaos,« fortæller han.

Først noget tid efter fik han at vide, at hans hustru var blevet kørt til Salford Royal Hospital. Men han hørte intet om Saffie. Og som timerne gik, begyndte han at frygte det værste.

Det var en efterforsker i sagen, der overbragte ham nyheden.

»Jeg kunne ikke forstå det. Jeg sad bare og kiggede på ham. Det er dit værste mareridt. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle tænke.«

Han fortæller, at han er taknemmelig for, at Saffie, der nærmest var helt besat med sangerinden Ariana Grande, nåede at se hele koncerten, før hun døde.

»Jeg er glad for, at hun nåede at se det hele,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
'Inger Støjberg, jeg har lige løbet...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx