Af Lars Dinesen - 08/01-15 06:42; Opdateret: 08/01-15 07:29

Forældreløse brødre er på flugt efter massakreForældreløse brødre er på flugt efter massakre

To ud af tre formodede gerningsmænd bag angrebet på det franske magasin Charlie Hebdo er fortsat på fri fod.

storybild

Fransk politi efterlyser brødrene Chérif og Saïd Kouachi, der mistænkes for at være to af mændene bag angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker onsdag blev dræbt og 11 såret.

I jagten på dem har politiet offentliggjort billeder af de to formodede gerningsmænd, men det er fortsat sparsomt med bekræftede oplysninger om de mistænkte, der ifølge flere franske medier begge var kendt af landets efterretningstjenester.

Ifølge hjemmesiden heavy.com skrev nyhedsbureauet AP i 2008, at den nu 32-årige Chérif Kouachi var blevet dømt til tre års fængsel i Paris for at have hjulpet unge fra Frankrig til Irak for at deltage i hellig krig.

Han afsonede angiveligt 18 måneder af sin straf, mens resten af fængselsdommen blev suspenderet.

OVERBLIK: Terror rydder de danske forsider
OVERBLIK: Terror rydder de danske forsider

Allerede i 2005 skrev The New York Times ifølge heavy.com om Chérif Kouachi, der beskrev, at han var blevet inspireret til hellig krig i kølvandet på skandalen om Abu Ghraibs fængselsvogteres tortur mod fangerne.

Ifølge den franske avis Libération var Chérif Kouachi ikke stærk i sin tro som muslim før denne sag. Blandt andet havde han kærester, røg og drak alkohol.

Medie: 18-årig massakre-mistænkt overgiver sig
Medie: 18-årig massakre-mistænkt overgiver sig

Kouachi-brødrene mistede som børn begge forældre, der var algeriske immigranter. De blev født i Paris og voksede op i byen Rennes, før de senere flyttede tilbage til den franske hovedstad. Her arbejdede Chérif Kouachi som pizzabud, skriver Libération.

34-årige Saïd Kouachi er ligesom sin bror fransk statsborger. Det franske medie Linternaute.com skriver, at politiet kom på sporet af de tre formodede gerningsmænd, efter at Saîd Kouachis id-kort blev fundet i flugtbilen, som de maskerede mænd kørte væk i efter massakren.

Dobbelt gidseldrama slut: Tre terrorister er dræbt - Fire gidsler døde
Dobbelt gidseldrama slut: Tre terrorister er dræbt - Fire gidsler døde

Den tredje formodede bagmand, identificeret som 18-årige Hamyd Mourad, overgav sig ifølge AFP onsdag aften til fransk politi.

Ifølge Metro News i Paris var han elev på et gymnasium i Charleville-Mezieres, der ligger 80 kilometer fra byen Reims, hvor politiet natten til torsdag har foretaget antiterroraktioner.

Det er uvist, hvilken nationalitet han har.

LÆS OGSÅ: Parisere samles på berømt plads i sympati med satireblad

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx