Af Sebastian Kirk - 14/11-17 10:53

Jonna tog en fortrydelsespille: Dagen efter var hun blindJonna tog en fortrydelsespille: Dagen efter var hun blind

'Det var som at være i en gyserfilm,' fortæller en svensk kvinde om en grusom oplevelse, hun for nylig havde.

storybild

Jonna Jinton på hospitalet, efter hun fik en mild blodprop - sandsynligvis som bivirkning til en fortrydelsespille.

Mange kvinder har prøvet at tage en fortrydelsespille for at undgå graviditet efter ubeskyttet sex. Men det er ikke altid, det er helt uden konsekvenser.

Det kan svenske Jonna Jinton skrive under på. Den 26-årige blogger og youtuber fortæller nu i et blogindlæg, hvordan hun pludselig mistede synet efter at have slugt en af de invasive piller.

Hun lå i sin seng med kæresten Johan og så en film, da hun pludselig fik flimren for øjnene. Hun gned sig i øjnene, og så småt begyndte også undertekster og ansigter at være uigenkendelige. Hun kiggede rundt i lokalet, hvor møblerne begyndte at blive utydelige, og da hun kiggede på sin kæreste, kunne hun til sin store skræk konstatere, at halvdelen af hans ansigt var væk for hendes øjne.

'Jeg kunne kun se hans ene øje og halvdelen af hans mund. Jeg indså hurtigt, at alt i mit højre synsfelt forsvandt. Det blev ikke sort, det var bare, som om det forsvandt helt ud af billedet,' skriver hun på sin blog.

Jonna blev naturligvis bange og ringede straks til sin mor, der arbejder i sygebranchen. Johan ringede efter en ambulance, og i mellemtiden begyndte Jonna at tage tøj på. Her begynder hun også at miste følelsen i sine arme og går i panik.

'Jeg forstod, at noget var helt galt,' som hun skriver.

Ambulancen ankom efter en times tid.

'Da jeg skulle rejse mig for at gå ud, kunne jeg knap nok se folks ansigter, og alting snurrede. Det var som at befinde sig i en gyserfilm,' husker hun.

På hospitalet fik lægerne hurtigt mistanke om, at den unge kvinde var blevet ramt af en blodprop. De gav hende blodfortyndende medicin, og gradvist blev hendes syn bedre.

Lægerne forventer, at Jonna kommer sig helt ovenpå den skrækkelige episode - men det vil formentlig sidde i baghovedet på hende i årevis. Hun er overbevist om, at den fortrydelsespille, hun tog dagen før, var skyld i blodproppen.

'Først havde jeg ikke tænkt mig at skrive om det her. Men jeg følte, at det var for vigtigt til ikke at skrive om. Måske kan det hjælpe eller redde andre fra at få en blodprop. Eller også kan det bare være et eksempel på, at det om bivirkninger på indlægssedlen faktisk er reelt,' skriver Jonna Jinton.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Øjenskade hæmmede modstanderen - og...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
LIGE NU: Menneskejagt i gang efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx