Af - 28/04-16 20:12

16-årig pige tævet på åben gade - blev sendt live på sociale medier16-årig pige tævet på åben gade - blev sendt live på sociale medier

En 16-årig pige blev onsdag overfaldet ved højlys dag af to piger, der slog og sparkede hende i hovedet, mens de sendte det live på sociale medier.

storybild

Onsdag ved 17-tiden blev en 16-årig pige udsat for et voldsomt overfald i byen Uppsala, der ligger nord for Stockholm.

En gruppe på ti piger opsøgte den 16-årige på gaden centralt i byen, hvorefter to af dem udsatte hende for et voldsomt overfald, der blandt andet indebar spark og slag i hovedet, mens den resterende del af pigegruppen heppede og filmede med deres mobiltelefoner, så mishandlingen blev sendt direkte ud på Twitter med app'en Periscope.

Ekspert: Gør sex uden samtykke strafbart
Ekspert: Gør sex uden samtykke strafbart

En ven til den 16-årige pige fik trukket hende væk fra den aggressive gruppe og ind i en kiosk, men ingen andre kom hende til undsætning, selvom det skete midt i byen ved højlys dag.

SVT
har offentliggjort en censureret udgave af videoen, der viser hvor hadefuld stemningen var under overfaldet.

Anklage: Forretningsmand holdt dansk kone som sexslave
Anklage: Forretningsmand holdt dansk kone som sexslave

Ifølge offerets mor, skulle hendes datter være blevet mobbet igennem en lang periode, men det skulle være intensiveret på det seneste, hvilket altså kulminerede onsdag eftermiddag.

Pigen måtte efterfølgende overnatte på hospitalet og få behandling for fysiske og psykiske skader.

Der er endnu ingen anholdte, men politiet er i besiddelse af videoen samt navnene på pigerne, der stod bag overfaldet.

Røver slog 71-årig med stegepande: Skal fire år i fængsel
Røver slog 71-årig med stegepande: Skal fire år i fængsel

- Vi har set, at det er en trend at dele af disse hændelser bliver offentliggjort på sociale medier. Det er uhørt krænkende for den udsatte, og man kan fundere over, hvorfor den, der lægger det ud, gør det. Vi har videomaterialet, og det bliver en del af politiets bevismateriale, så vi kan vise, hvem der gjorde hvad, siger talsmanden for politiet i Uppsala, Christer Nordström, til SVT

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx