Af - 31/07-16 21:58; Opdateret: 31/07-16 22:10

Her er hunden, der bider flest mennesker: Det er ikke den, du trorHer er hunden, der bider flest mennesker: Det er ikke den, du tror

Av min arm.

Bildstrecke im Grossformat »

Pitbull-terriere og andre muskelhunde står ofte for skud, når debatten falder på voldelige hunderacer, der kan finde på at bide mennesker.

Men faktisk er det en ganske anden race, der ellers har et ganske godt omdømme, der bider fra sig mest. I hvert fald i Storbritannien, hvor en ny undersøgelse har koblet hunderacer sammen med antallet af forsikringskrav som følge af personskader ved hundebid.

14 børn angrebet af muskelhund på legeplads
14 børn angrebet af muskelhund på legeplads

Og tallene viser altså, at det er Labrador Retrievere, der står for flest forsikringssager, skriver The Mirror.

Det er - måske ikke så overraskende - postbude, der indgiver flest anmeldelser til forsikringen. De står således for 35 procent af alle forsikringssager med hundebid, og sidste år kunne Royal Mail i Storbritannien berette, at deres postbude blev angrebet mere end 2.600 gange.

Derfor skal du finde kæledyret på et internat
Derfor skal du finde kæledyret på et internat

Men selv om Labrador-hunde forårsager flest skader generelt, så er det Schæferhunden, der er postbudenes værste fjende, idet det oftest er dem, der overfalder budbringerne. Herefter kommer staffordshire nullterriere, border collier og så labradorer.

- Som vi kan se, står hundeangreb for en stor andel af forsikringskrav for hundeejere. Det er en meget trist nyhed, for disse episoder kan nemt forhindres, siger Westley Pearson fra forsikringsselskabet Animal Friends Pet Insurance (AFPI), der står bag undersøgelsen.

Så farligt er det at blive slikket i ansigtet af en hund
Så farligt er det at blive slikket i ansigtet af en hund

Han opfordrer alle hundeejere til at holde skarpt øje med deres hunde, når de er ude i haven eller indkørslen - især hvis hunden er stor nok til at se over en hæk eller et plankeværk.

- Hvis du er usikker på din hunds temperament over for fremmede, så sørg for at binde den fast med en lang snor, så den stadig kan nyde at være udenfor, uden at den er til fare for andre, supplerer han.

Taxichauffør nægtede at køre med førerhund: Min religion forbyder det
Taxichauffør nægtede at køre med førerhund: Min religion forbyder det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx