Af Ritzau - 18/11-16 14:16

Trump vil gøre omstridt general til sikkerhedsrådgiverTrump vil gøre omstridt general til sikkerhedsrådgiver

Michael Flynn er en respekteret efterretningschef

storybild

President-Elect Donald Trump Holds Meetings (Billede: Scanpix/Eduardo Munoz Alvarez)

Den kontroversielle general Michael Flynn har sagt ja til tilbuddet om at blive national sikkerhedsrådgiver for USA's kommende præsident, Donald Trump.

Det oplyser en talsmand for Trump.

Flynn er en højt respekteret efterretningsofficer, der var med til bekæmpe islamistiske grupper i Afghanistan og Irak. Han var topchef i den militære efterretningstjeneste DIA, indtil han i 2014 ragede uklar med det amerikanske efterretningsmiljø.

Han var under valgkampen Trumps ledende rådgiver om sikkerhed.

Flynn var med under et møde, som Trump havde torsdag aften med Japans premierminister, Shinzo Abe. Det var Trumps første møde med en udenlandsk leder.

Blandt topfolk i militæret stod den pensionerede general ret ene under valgkampen. Langt de fleste topofficerer kritiserede Trump for med sine ideer at underløbe USA's mangeårige doktriner og alliancer.

Flynns rolle i udformningen af USA's sikkerhedspolitik kan blive en del større end forgængerne, fordi Trump næsten ingen erfaring har med internationale sikkerhed.

Flynn er blevet anklaget for at have haft for tætte forbindelser til det russiske regime.

- Jeg er dybt bekymret for hans synspunkter om Rusland, siger Adam Schiff. Han er leder for demokraterne i Repræsentanternes Hus' efterretningsudvalg.

Flynn har været en hyppig sæt på det russiske stat-tv, og han har været inviteret til Moskva for at deltage i tv-stationens gallamiddag - kun to sæder fra Putin, skriver avisen The Guardian.

Han har skrevet stærkt generaliserende og negativt om muslimer, han beskyldes for antisemitisme, og han udelukker ikke brugen af tortur.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx