Af Ritzau - 13/11-16 14:17; Opdateret: 13/11-16 15:02

Dansker i New Zealand: Husets vægge svajedeDansker i New Zealand: Husets vægge svajede

Jordskælvet, der har ramt New Zealand, er et af de kraftigste skælv, som Connie Kruse Christensen har oplevet.

Connie Kruse Christensen skulle til at gå i seng, da hendes hus i byen Christchurch i New Zealand begyndte at ryste voldsomt.

Det skete, da et kraftigt jordskælv natten til mandag lokal tid ramte 91 kilometer nordøst for byen.

Selv om Connie Kruse Christensen bor næsten 100 kilometer fra skælvets epicentrum, føltes rystelserne kraftige.

Husets vægge begyndte at svaje, og loftslamperne svingede, fortæller Connie Kruse Christensen, som har boet i New Zealand i 11 år.

- Jeg oplevede et ret kraftigt jordskælv, som varede i lang tid. Det rullede, og huset rystede og svajede. Det er et af de kraftigste jordskælv, jeg har oplevet, i den tid jeg har boet her. Det er ret ubehageligt, siger Connie Kruse Christensen.

Det første hun gjorde var at lade sin mobil op og fylde nogle dunke med vand i tilfælde af, at strømmen eller vandforsyningen skulle blive afbrudt. Det skete dog ikke.

- Det, vi koncentrer os om nu, er risikoen for en tsunami, fordi vi ligger meget lavt i Christchurch. Indtil videre hører vi fra myndighederne, at der ikke er nogen risiko her, hvor vi befinder os, siger hun.

I første omgang er skælvet rapporteret til 7,4 af USA's geologiske institut (USGS). Men New Zealands geologiske tjeneste Geonet siger, det kun har målt rystelserne til 6,6.

Christchurch er den største by på New Zealands sydø. Den 11. februar 2011 blev samme område ramt af et ødelæggende jordskælv. Det blev dengang blev målt til 6,3.

Mange huse i Christchurchs midte faldt sammen, og der var store skader på byens katedral. Byen er langtfra blevet genopbygget.

- Christchurch er i en ret speciel situation, fordi jordskælvet i 2011 forårsagede massive ødelæggelser. Derfor har folk her nerverne uden på tøjet, siger Connie Kruse Christensen.

Dansker i Christchurch: Det var som at være på en båd
Dansker i Christchurch: Det var som at være på en båd

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx